Patru tineri, printre care unul de 14 ani, înarmați cu o macetă și un pistol cu bile, care au atacat alți 5 tineri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, sunt cercetați de polițiști pentru tentativă la tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Trei dintre atacatori au fost reținuți și ulterior arestați preventiv. Doi dintre tinerii atacați au ajuns la spital. 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați, sâmbătă, prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un grup de 4 persoane, care aveau asupra lor un pistol de tip airsoft și o armă albă, ar fi amenințat 2 tineri pe raza municipiului Bistrița cu scopul de a obține bunurile și valorile pe care le aveau asupra lor. Întrucât aceștia au refuzat, cele 4 persoane i-ar fi agresat fizic. 

La scurt timp, polițiștii au fost sesizați din nou cu privire la faptul că un grup de 4 persoane ar fi încercat prin aceeași modalitate să obțină bunuri de la alți 3 tineri aflați în fața unei săli de jocuri de noroc. Întrucât aceștia au refuzat, un membru al grupului ar fi utilizat un pistol de tip airsoft în direcția unuia dintre tineri, provocându-i suferințe fizice.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma celor semnalate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au reușit identificarea și depistarea celor patru persoane cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, din Viișoara, Bistrița și Dorolea. În urma controlului efectuat, asupra unui tânăr de 20 de ani, din Viișoara a fost descoperit un pistol de tip airsoft și o armă albă, bilele din plastic aferente pistolului fiind descoperite în posesia unui tânăr de 18 ani, din Bistrița.

Cei 4 au fost conduși la sediul Poliție municipiului Bistrița, polițiștii Biroului de Investigații Criminale luând ulterior măsura reținerii față de 3 dintre aceștia. 

În aceeași zi, aceștia au fost prezentați, în cursul zile de ieri, 6 mai, Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița, în cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunile de tentativă la tâlhărie calificată și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmând documentarea faptelor și stabilirea participației penale.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.