In timp ce pe dosar se asterne praful, Bivolaru isi muta MISA-n Argentina
Lui Gregorian Bivolaru se pare ca nu ii pasa de rezultatul procesului pe care il are pe rol in fata instantei clujene, el mutandu-si cartierul general din Suedia in Argentina. Astfel, daca pana acum era greu de prins sau macar de citat in instanta, acum este aproape inposibil.

In timp ce  judecatorii Tribunalului Cluj raman neputinciosi si trebuie sa amane cauza la nesfarsit, Gregorian Bivolaru, cel acuzat printre altele de trafic de persoane si liderul organizatiei MISA a decis sa-si schimbe cartierul general. Daca pana acum Gregorian Bivolaru se ascundea in Suedia, de unde isi conducea organizatia nestingherit, acesta se pare ca s-a decis ca poate ar fi mai intelept sa paraseasca Europa si sa se mute in Argentina.

Presa din statul sud-american a reactionat prima, declarand despre MISA ca este "o secta care doreste initierea si eliberarea sexuala a adeptilor sai, prin adevarate celebrari sexuale, care sunt filmate si distribuite in toata lumea, pentru a colecta bani si a finanta organizatia". Mutarea sediului central al MISA la Capilla del Monte au starnit valuri de proteste intre locuitorii orasului, Rosanna Olmos, guvernatorul provinciei dinc are orasul face parte declarand : “Orasul reprezinta un fel de Mecca pentru miile de oameni care doresc sa scape de marile orase si se afla in cautarea linistii si sigurantei. Dar nu putem fi ingaduitori cu membrii unei secte, mai ales daca ritualurile practicate sunt imorale, cum ar fi consumul de droguri”

In paginile dedicate extinderii fenomenului MISA in Argentina, ziarul local „La Gaceta” face publica si declaratia unei argentiniece pe nu Jamila, membra veche a organizatiei si care a vizitat chiar si tara noastra. Referitor la vizita ei in Romania, aceasta declara: "Cand am mers in Costinesti, am vazut ca acolo se aflau peste 10.000 de persoane (n.r. membri MISA). Toti erau poligami. Erau oameni credinciosi, care credeau ca se afla pe o cale spirituala, dar ajungeau sa intretina relatii sexuale cu 25 de persoane. Li se spunea ca astfel se pot detasa de corpul lor".

Afacerea “Extaz”, un model care va fi urmat si in Argentina

O substantiala modalitate de atragere si obtinere a resurselor financiare necesare bunului mers al miscarii patronate de Gregorian Bivolaru a constituit-o infiintarea sociatatii “Extaz” Srl, care avea ca obiect de activitate recrutarea si plasarea fortei de munca in strainatate, cu preponderenta in Japonia. Potrivit martorei Stoica Laura Veronica, numitele Bangau Rodica Laura Vanda si invinuita Dochinoiu Diana au decis infiintarea socitatii “Extaz” Srl. Ideea a aparut dupa ce Mutulescu Alksandra le-a povestit ca a fost plecata in Japonia o vreme ca dansatoare, comunicandu-le faptul se puteau castiga sume mari din aceasta activitate. Intuind existenta unei surse de castig in mod facil si, in cosiderarea “bazei materiale” de care dispuneau, respective a numarului mare de persoane de sex feminine care erau adepte MISA si a valentelor sexuale de care acestea dadeau dovada, s-a decis trimiterea in Japonia a invinuitei Dochinoiu Diana. Aceasta, dupa ce a luat la cunostiinta in mod personal despre conditiile in care putea fi desfasurata activitatea de dansatoare, a impartasit acest lucru “guru”-lui Gregorian Bivolaru, astfel ca in cele din urma a fost infiintata societatea “Extaz” Srl.

Probele administrate la dosar releva faptul ca la punctuld de lucru apartinand societatii situate in Bucuresti, str. Franklin nr.16, erau organizate cursuri de coregrafie si de limba japoneza, aici existand si un atelier de croitorie unde erau confectionate costumele si celalalte obiecte vestimentare. In acelasi sens, au fost contactate mai multe societati de profil din Japonia, ai caror reprezentanti participau la selectiile ce aveau loc in Romania si, odata ce o persoana era admisa, se depuneau diligentele necesare in vederea plecarii acesteia, fiind procurate biletele de avion. Dupa plecare, “Extaz” Srl incasa comisioane atat de la persoanele admise, cat si de la promotorii japonezi.

In dosarul de urmarire penala s-a evidentiat faptul ca, daca la inceput Sc.”Extaz” Srl era condusa de catre Dochinoiu Diana, pe parcurs Gregorian Bivolaru a impus prezenta la conducerea societatii si a invinuitei Mihailescu Diana, care ulterior a preluat toate atributiile principale. Dupa cum rezulta din convorbirile telefonice dintre Gregorian Bivolaru si Dochinoiu Diana, aceasta din urma a fost trecuta “in rezerva”.

Punctul de vedere al MISA

Activitatile ilegale ale unor secte de diverse sorginte ideologice au fost combatute cu fermitate in ultimele decenii pe plan mondial de autoritatile judiciare din tari de pe trei continente. Trebuie remarcat faptul ca site-ul oficial de internet MISA (yogaesoteric.net) critica vehement, sub motivatia “declansarii unei cruciade mondiale francmasonice impotriva spiritualitatii”, activitatile de tragere la raspundere penala a liderilor unora dintre sectele active. Activitatile criminale ale acestora insa, sunt din cele mai variate, mergand de la inselaciune, “spalarea creierelor” adeptilor, trafic de droguri si arme, spionaj, omoruri, violuri, atentate teroriste, incalcarea drepturilor de autor, spalare de bani, trafic de persoane, tinerea adeptilor sectelor in stare de sclavie, pornografie infantila, activitati de crima organizata, incalcarea legislatiei privind regimul constructiilor, conditii de munca etc. In mod official, MISA realizeaza o analogie intre actiunile judiciare ale autoritatilor competente din diverse state, indreptate impotriva activitatilor infractionale ale unor secte si cercetarea penala a unui numar semnificativ de persoane din conducerea MISA.

Acuzatii Gregorian Bivolaru

-art. 12 alin 1 si 2 din Legea 678/2001 privind traficuld e persoane
-art. 1 alin 1 teza 2 coroborat cu art. 2 alin. a si b punctul 12 din Legea 39/2003 privind reglemetarea masuri specifice de prevenire si combatere a criminalitatii organizate la nivel national si international
– infractiunea de instigare la discriminare prevazuta de art.  317 Codul Penal cu aplicarea art.13 din Codul penal
-infractiunea prevazuta de art.3 alin. 1 coroborat cu art. 2 alin a din OUG nr.31/2002 privind transportul si livrarea trimiterilor postale proprii
-infractiunea prevazuta de art.70 alin.1 din OUG nr.105/2001 medificata prin Legea 39/2003 privind intrarea sau iesirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat
-infractiunea prevazuta de art.1 alin.1 din OUG nr.112/2001, modificata si competata prin  Legea 252/2002 cu privire la intrarea sau iesirea dintr-un stat strain prin trecerea ilegala a frontierei acestuia
-infractiunea prevazuta de art.6 alin.1 litera a teza 1 si 5 din Decretul 340/1981 cu privire la detinerea, construirea, instalarea, experimentarea sau folosirea emitatoarelor radioelectrice, precum si modificarea caracteristicilor de lucru ale acestora
-instigare la infractiunea de ultraj contra bunurilor moravuri si linistii publice prevazute de art.25 din Codul Penal
-complicitate la infractiunea de evaziune fiscala prevazuta de art.26 Codul Penal raportat la art.9 din Legea 241/2005

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here