În primele 11 luni ale anului 2023, producția industrială a înregistrat o scădere atât în termeni bruto (-4,8%), cât și ajustată pentru numărul de zile lucrătoare și sezonalitate (-4,9%), conform datelor publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS).

”În perioada 1.I – 30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,7%) şi industriei prelucrătoare (-4,4%). Industria extractivă crescut cu 2,6%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-noiembrie 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, a fost mai mică cu 4,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,8%) şi industria prelucrătoare (-4,4%). Industria extractivă a crescut cu 2,7%.

În luna noiembrie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,1%, din cauza scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,6%) şi industria extractivă (-0,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 0,6% faţă de luna precedentă.

Industria prelucrătoare a scăzut cu 1%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 2,2%, respectiv cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-5,3%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,9%) şi industria extractivă (-1,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 4,4%, ca efect al scăderilor industriei prelucrătoare (-5%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2,0%) şi industriei extractive (-1,8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.