Producția industrială a scăzut în județul Bistrița-Năsăud. Cel puțin așa arată ultimele cifre prezentate de Direcția Regională de Statistică, în Buletinul statistic al județului dat publicității zilele trecute.  

Potrivit informațiilor publicate de Direcția Regională de Statistică Bistrița-Năsăud, producţia industrială a judeţului s-a situat în luna ianuarie 2019 cu 2,7% sub nivelul aceleiași luni a anului precedent. Faţă de luna anterioară (decembrie 2018) producția a crescut cu 10,3%.

În luna ianuarie 2019 s-au înregistrat creșteri față de luna corespunzătoare a anului trecut în sectorul fabricării echipamentelor electrice (22,7%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (6,4%) și fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (2,0%).
În același timp, scăderi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au înregistrat activităţile din industria metalurgică (-18,8%), fabricarea pieselor pentru autovehicule de transport rutier (-13,8%), fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (-6,8%), industria alimentară (-5,6%), fabricarea produselor textile (-4,0%) și prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (-3,8%).

Totuși anumite sectoare au înregistrat și creșteri. Astfel, comparativ cu luna anterioară – decembrie 2018 – s-au înregistrat creșteri ale producției industriale la fabricarea produselor textile (78,6%), fabricarea echipamentelor electrice (24,0%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (11,4%) și fabricarea pieselor pentru autovehicule de transport rutier (8,1%).
Scăderi faţă de luna anterioară au înregistrat activitățile: fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (-18,2%), industria metalurgică (-16,6%), fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (-11,8%) și industria alimentară (-4,9%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.