În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna ianuarie 2014, un număr de 564 cauze penale. Dintre acestea, într-un număr de 63 cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 67 inculpaţi.

Astfel procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au soluţionat 49 de cauze, din care în 10 cauze au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa au fost soluţionate 301 cauze, procurorii dispunând trimiterea în judecată a unui număr de 25 de inculpaţi în tot atâtea cauze.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud au soluţionat, în luna ianuarie 102 cauze, din care în doar 16 cauze s-a dispus trimiterea în judecată a tot atâţia inculpaţi. De asemenea, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean au fost soluţionate 112 cauze, însă doar 12 cauze s-au soldat cu trimiterea în judecată a tot atâţia inculpaţi.

„Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

S-a aplicat amenda administrativă, urmare neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni în 88 cauze, faţă de 120 învinuiţi/făptuitori.

În celelalte cauze s-au dispus soluţii de scoatere de sub urmărire penală, de încetare a urmăririi penale sau de neîncepere a urmăririi penale.

Potrivit sursei citate, în luna ianuarie, s-a solicitat instanţelor de judecată luarea măsurii arestării preventive – în trei cauze, fata de trei inculpati, fiind admise două cereri şi fiind respinsă o cerere; autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare – în 4 cauze, care au fost  admise; autorizarea unor interceptări ori înregistrări a unor convorbiri telefonice sau comunicări trei cauze, care au fost admise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here