După cum s-a arătat în precedentul material din presă, am venit în completarea dosarului nr. 1240/264/2014 şi cu răspuns la aşa-numita Rezoluţie semnată de preşedinta CORLĂŢEANU SIMINA, intitulate Precizări (din 24.04.2014).

Întrucât am fost ostracizat din cadrul organelor de lucru ale UCGN, trăind la distanţă de Năsăud, greu m-am putut documenta şi informa de viaţa asociaţiei. De aceea am aflat târziu de ilegalităţile continuate şi în Consiliul director. S-a încălcat şi principiul şi Statutul privind reprezentarea comunelor în Uniune şi în organele ei. Comunele politice grănicereşti având fiecare, cele 44, dreptul la un singur reprezentant. Unul şi acelaşi poate fi ales şi în consiliu sau preşedinte al UCGN. Dar aflu între timp că Năsăudul avea 3 (coruptul primar Mircea Romocea, prof. Gheorghe Pleş şi fostul preşedinte Ioan Nistor – toţi 3 şi membri, unii cu funcţii în consiliu). Dar parvenitul acesta de primar Romocea nu are nici o legătură, nici un fir descendent grăniceresc, şi nici soţia. Corupt şi trădător, că-i traseist, este din stirpea altuia care s-a aruncat peste grăniceri sclavagismul lui unguresc: primul cu politicul în calitatea lui de membru al PSD şi vătăşel al organizaţiei din Năsăud – respectivul Romocea; al doilea, fostul director din 1899 al Gimnaziului superior fundaţional, IOAN GHEŢIE, maghiarizând totul în jurul lui. Inclusiv anuarul, până la Unire când l-au alungat năsăudenii din scaun şi din oraş. Amândoi „Români verzi ca bradul” şi „Grăniceri din moşi strămoşi” din comitatul Satu Mare!

Şi mai are un năsăudean, încadrat manager, dăruit la ultimul brad averilor grănicereşti, că pădurile de stejar le-a terminat, ca să aibă şi el, ca tot omul de azi, o maşină marcă străină, nouă, la dispoziţie: doar Bistriţa-i departe, aeroportul din Târgu-Mureş şi mai departe, să nu mai vorbim de cel din Cluj-Napoca, unde are atâţia prieteni de aşteptat, toţi dăruiţi cauzei grănicereşti că n-o fi singur Romocea cel care se jertfeşte bradului, apei Someşului, caselor şi intravilanelor. Ghiciţi-l?…

 

Antonel-Ionel Pop!

Cunoscându-l, şi pentru unele trăsături biografice înduioşându-mă aşa cum am arătat. Iar cap de manager are, ceea ce mă interesa. Iar pentru el a dovedit cu prisosinţă.

Toate acestea mi-au produs şi o relativă încredere în el, o toleranţă vizavi de sfătoşenia lui, încât am trecut peste toate, fără răspunsul în scris sau în fapt, precum procedase I. Nistor, încât i-am expediat şi a doua scrisoare. Cu următorul conţinut:

Cluj-Napoca,

11 ianuarie 2014

Dragă Antonel, 

Deşi nu am primit nici un răspuns de la D-ta, că nici de la preşedinte, revin cu aceste rânduri săţi spun că au fost propuneri făcute cu bunăvoinţă şi considerare pentru felul cum şi cât team cunoscut. De aceea mam adresat cu sinceritate, pentru binele Uniunii şi al vostru. A înţeles până acum Ioan Nistor că e cazul să se intre în legalitate absolut în toate problemele UCGN. Nu mai repet amănuntele, le cunoaşteţi din precedenta misivă. Sfatul meu este că e bine să te retragi de la Uniune: prin pensionare, prin transfer, prin demisie. Opinia grănicerească îţi este defavorabilă şi nuţi mai este locul între salariaţii ei. Aş fi mulţumit să nu plece doamna Lia, fiindcă treburile ce sunt acolo cu un preşedinte legal şi competent pot fi rezolvate bine; dar nu cu actualul primar Gh. Onul, care nu trece pe la Uniune decât când merge la şedinţele de partid.

Mam săturat de telefoanele venite în legătură cu dta şi exprimările dure, fie cî sunt reprezentanţi în Adunarea Generală, fie că sunt primari sau alţii, dar prea multe voci te condamnă şiţi cer trimiterea în judecată pe alt audit.

Se apropie procesul şi toate şansele de câştig le are adevărul şi legalitatea. Cântărirea corupţiei în judeţ a început; de aceea să consideri drept prevenire vorbele ce leam spus şi calificativele ce ţi leam adresat, în articolele din presă la stăruinţa celor mulţi. Aş vrea să nu se adeverească în justiţie, fiind aceasta o treabă încheiată prin retragerea de la Uniune. (Despre unele suspiciuni ce te privesc am fost informat, oarecum oficial; de aceea mam hotărât săţi trimit această scrisoare.)

Rămân cu aceleaşi bune intenţii ce ţi leam acordat îndată ce neam cunoscut mai bine. Şi te rog judecă şi hotărăşte în circumstanţele prezente din Uniune, judeţ şi ţară.

La bunărevedere,

Prof. Teodor Tanco

Cu Antonel am făcut o excepţie. Am trecut peste orice măsură şi răbdare pe care mi le cunosc. I-am acordat încă o şansă, scriindu-i şi somându-l după 8 luni la o atitudine şi răspuns. Iată textul:

Cluj-Napoca,

18 septembrie 2015,

   Antonel,

Rândurile acestea nu ţi leam trimis nici să te rog, dar nici să te ameninţ, apropo de celelalte scrisori adresate şi arătânduţi că e bine să pleci din funcţia ce o deţii la UCGN. Acum te informez că dacă nu voi trimi în timp de 10 zile un text scris că ţiai rezolvat plecarea de la Uniune, corupţia ta nu va fi tăinuită, dimpotrivă!, în faţa organelor de justiţie şi în presa scrisă, la care am acces să colaborez.

În aşteptare,

Teodor TANCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.