Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar urma să judece, joi, o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul vicepremierului Paul Stănescu.

Înainte de întrevederea cu magistraţii, vicepremierul a declarat că, în cazul în care el va fi inculpat va demisiona din Guvern.

 

 

„(…) Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea acestui dosar. Sigur, eu nu mă pricep. Sunt inginer, nu jurist. Nu știu care este cauza pentru care a cerut redeschiderea acestui dosar. (…) Vă spun un lucru clar și sigur. În momentul în care eu voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să știți de la mine. Declarația mea e o certitudine”, a spus Stănescu la ÎCCJ.

Potrivit site-ului ÎCCJ, dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie. Alături de Stănescu mai sunt vizate alte trei persoane: Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Solicitarea ar urma să fie judecată joi de către magistraţii instanţei supreme.

Procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.