Guvernul a decis să crească bugetul Ministerului Public pentru anul în curs cu suma de 14,89 milioane lei, alocată din Fondul de rezervă bugetară. Din această sumă, 14 milioane lei sunt destinate Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a co-finanța proiectele finanțate din surse externe nerambursabile, pentru a asigura necesarul de bunuri și servicii pentru buna desfășurare a activităților specifice ale instituției și pentru achiziționarea de autoturisme, mobilier și echipament de birou.


Astfel, Executivul a aprobat o hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Public pe parcursul anului 2024, utilizând Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, conform previziunilor din bugetul de stat pe anul 2024.

În cadrul acestei suplimentări, din totalul de 14,89 milioane lei, 891.000 lei sunt destinați pentru a constitui garanția necesară pentru contractul de închiriere al noului sediu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Această sumă reprezintă atât credite de angajament, cât și credite bugetare, conform comunicatului de presă al Guvernului.

Restul sumei, respectiv 14 milioane lei, sunt alocate Direcției Naționale Anticorupție, pentru a cofinanța proiectele finanțate din surse externe nerambursabile și pentru a asigura necesarul de bunuri și servicii pentru desfășurarea activităților specifice ale instituției. De asemenea, această sumă este destinată achiziționării de autoturisme, mobilier și echipament de birou, conform aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.