Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, dovedeşte că are foarte multe idei năstruşnice şi ce visează peste noapte pune în aplicare urgent. Ultima năzbâtie a edilului bistriţean este inaugurarea unui aşa-zis „centru energetic” în Pădurea Schullerwald. Ideea cu centrul energetic i se trage, ca de obicei, de la nemţi. Numai că primarul Creţu nu dă dovadă în acelaşi timp de acea precizie şi ordine nemţească.
Cu patru bucăţi de stâncă, în Pădurea Schullerwald a fost amenajat un Centru energetic zonal – recreere şi tămăduire pentru corp. Săptămâna trecută, primarul Ovidiu Creţu a inaugurat locul unde bistriţenii pot intra în conexiune directă cu Universul.
Stonehenge a la Creţu
După ce prin municipiu, primarul Creţu a amplasat struţi, ouă şi mere, a venit rândul unui aşa-numit centru energetic zonal, un fel de Stonehenge de Bistriţa. Ceva similar edilul a văzut se pare într-un periplu prin Germania în urmă cu 10 ani şi acum s-a gândit că s-ar potrivi perfect şi la Bistriţa. Şi dacă tot avem o pădure cu nume nemţesc – Schullerwald, a găsit şi locaţia.
Primarul spune însă că bolovanii cu pricina au fost depistaţi de muncitorii care au lucrat la amenajarea pădurii, cărora li s-a părut ciudată poziţionarea „prea în regulă” a pietrelor. Aşa că edilul Creţu a pornit o adevărată investigaţie printre saşii bătrâni din Bistriţa care i-au spus, cică, despre locul respectiv din Scullerwald cum că este unul bun pentru energizare.
„Pietrele au fost identificate de oamenii care au lucrat aici, mi-au sesizat că sunt prea în regulă aceste pietre şi puse în acest fel. Am discutat şi cusaşii cei bătrâni, care şi-au amintit. Apoi, dintr-o informaţie în alta, am aflat că este un punct unde se duceau să respire, să se energizeze. Am fost într-un loc din acesta în urmă cu vreo zece ani în Germania, dar acolo era undeva afară din pădure, pe iarbă. Acum am pus şi noi în valoare un asemenea punct. E un fel de Stonehenge al Bistriţei”, a declarat Ovidiu Creţu la inaugurarea centrului energetic, conform Timponline.
Liniile de forţă şi energiile planetare au aterizat în Schullerwald
Alături de cele patru bucăţi de stâncă, a fost amplasat şi un panou care are rolul de a atrage atenţia celor care ajung în Schullerwald să-şi oxigeneze plămânii că în acel loc este un punct de conexiune energetică a Pământului cu Universul. Drept urmare, cei care intră în perimetrul minunedelimitat de cele patru pietre se energizează cât ai bate din palme.
„Acesta este un loc de intersecţie a liniilor energetice pozitive cu efecte benefice, energizante, revigoratoare şi chiar tămăduitoare ale celor trei componente umane esenţiale: corp-spirit-suflet. Punctul central al spaţiului determinat de cele patru fragmente de stâncă, amplasate polar, este locul de confluenţă al energiilor pozitive. Este binecunoscut din vechime faptul că unele persoane au capacităţi senzoriale deosebite şi pot depista locurile cu emanaţii energetice puternice, în fapt punctele de conexiune energetică a Pământului cu Universul. Vă aflaţi în faţa unui astfel de punct, descoperit cu sute de ani în urmă, demult uitat, dar redescoperit în anul 2014 cu ocazia lucrărilor de transformare a Schullerwald-ului în pădure-parc. La intrarea în acest spaţiu, persoanele cu extra-capacităţi senzoriale simt vibraţii uşoare în picioare şi corp, de fapt simt intersecţia liniilor planetare de radiaţie, confluenţa energiilor terestre cu cele cosmice, care fac din acest loc un punct energetic terestru. Pentru energizare staţi în picioare în punctul central, cu faţa spre nord, cu braţele întinse lateral în formă de cruce (pe direcţia est-vest), inspiraţi adânc de 3-4 ori, apoi lăsaţi braţele pe lângă corp şi relaxaţi-vă respirând uşor. Totul durează 1-2 minute”, scrie pe una din feţele panoului.
„În mijlocul spaţiului dintre cele patru pietre este un punct de convergenţă al energiilor pozitive, care vindecă şi dau putere de viaţă fiinţelor pământene. Încă din antichitate oameni cu capacităţi paranormale şi simţuri deosebite au identificat locuri cu emanaţii puternice de energie, considerate puncte de legătură între Pământ şi Cosmos. La intrarea în spaţiul dintre pietre, unde converg emanaţiile de putere şi energie, persoanele cu sensibilitate mare pot detecta radiaţii joase, vor simţi vibraţii uşoare, mai întâi în picioare şi apoi în tot corpul. În acest loc se intersectează linii de forţă ale Pământului şi ale Universului, eliberând energii planetare, cosmice şi divine cu efecte tămăduitoare şi dătătoare de viaţă, făcând din el unele dintre puţinele centre energetice identificate ale Transilvaniei”, stă scris pe cealaltă faţă a panoului.
Primarul năstruşnic
Ovidiu Creţu a devenit celebru la nivel naţional nu prin măreţele lui realizări din oraşul pe care îl păstoreşte de exact 7 ani, ci din cauza ideilor sale năstruşnice.
Struţii amplasaţi în oraş au fost primii care l-au adus mai puternic în atenţia publică, pentru care a spart de la bugetul local nu mai puţin de 42.000 de lei.Apoi au răsărit în Bistriţa şi 12 ouă gigant pentru care au fost tocaţi 25.000 lei. Struţilor şi ouălor li s-au alăturat merele gigant pentru care Creţu a spart în 2013 nu mai puţin de 21.000 lei, iar anul acesta încă 16.000 lei. Doar pentru mascote, totalul depăşeşte 100.000 de lei, adică peste 22.000 de euro.
Edilul bistriţean a stârnit valuri şi cu blocurile reabilitate termic şi vopsite în culorile curcubeului, fiindcă aşa a visat peste noapte.
În luna martie anul acesta, primarul Ovidiu Creţu a inaugurat trei biblioteci stradale – lângă Biserica Evanghelică, în zona BIG și la Lamă – pentru care municipalitatea a tocat, tot din bugetul local, nu mai puţin de 30.000 de lei, adică aproape 7.000 de euro.Investiţia, tot pe modelul nemţesc atât de drag lui Creţu, a fost făcută în numele creşterii gradului de cultură a bistriţenilor şi mai ales a orientării celor tineri spre lectură. După câteva luni de la amplasare, bibliotecile stradale cu doar câteva cărţi prăfuite şi neinteresante nu au căutare în rândul bistriţenilor.
Recent, acelaşi primar Creţu a mai şocat opinia publică şi prin ţepele de la sensurile giratorii, pe care a fost obligat de Poliţie să le demonteze urgent.