Magistraţii au decis să menţină decizia de condamnare la şase ani de închisoare cu executare în privinţa lui Gregorian Bivolaru care este acuzat în acest dosar de sex cu o minoră. Bivolaru mai este judecat într-un alt proces în instanţele clujene pentru trafic de persoane. Bivolaru şi presupusa victimă înaintaseră instanţelor o cerere de rejudecare a dosarului, dar magistraţii au respins-o, astfel că fostul lider MISA rămâne cu condamnarea de şase ani de închisoare cu executare.

 

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis să respingă cererile de rejudecare a procesului penal depuse atât de Gregorian Bivolaru, cât şi de presupusa victimă, Mădălina Dumitru, astfel că liderul MISA va rămâne cu condamnarea de şase ani de închisoare cu executare.

În data de 8 martie, „prin decizia penală definitivă de astăzi a Curţii de Apel Alba Iulia, de respingere a apelului, a fost menţinută sentinţa penală pronunţată în acest caz de instanţa de fond, Tribunalul Sibiu, de respingere a cererii persoanei condamnate de redeschidere a dosarului penal 405/85/2005”, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, Biroul de Informare şi Relaţii Publice.

Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată, a menţionat sursa citată.

Gregorian Bivolaru este obligat şi la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 200 de lei.

Pe de altă parte, Mădălina Dumitru susţine că ea ar fi mai curând victima procurorilor, care ar fi obligat-o să dea declaraţie împotriva lui Bivolaru. În 2004, Mădălina Dumitru era minoră şi a fost ridicată de mascaţi în urma unor descinderi efectuate în Bucureşti.

„Mi-au pus o geacă pe cap, m-au băgat într-un lift şi mi-au zis «acum eşti a noastră», că trebuie să îi ajut pe ei şi că nu este necesar să o sun pe mama sau pe iubitul meu. Mi-a zis unul dintre ei care s-a recomandat că este procuror, care a venit cu o ciornă, să-i ajut şi să dau declaraţie împotriva domnului Gregorian Bivolaru ca să-l incrimineze şi să facă puşcărie. Eu am zis că nu am ce să spun că nu îl cunosc prea bine pe Gregorian Bivolaru. Mi-a dat peste faţă, peste cap. Eu eram nemâncată, nu băusem nici apă şi mi-au zis atunci că dacă nu voi scrie îmi vor tăia degetele cu un patent şi mi-au zis «Dă mâna încoace» şi am cedat psihic“, povesteşte Mădălina care a dat declaraţii împotriva lui Bivolaru.

După ce a fost trimis în judecată şi arestat, liderul MISA a fugit în Suedia.

 

Procesul de la Cluj

El a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani cu executare pentru act sexual cu un minor şi a fost extrădat în România în data de 22 iulie 2016, după ce a fost prins în Franţa.

La audierile ce au avut loc în Franţa, Bivolaru a spus că extrădarea lui ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice, odată cu aducerea acestuia în ţară fiind declanşată o anchetă de către mai multe structuri din MAI. Potrivit surselor citate, scopul anchetei este de a stabili dacă a fost ajutat să fugă din ţară, şi, în cazul în care se confirmă că a primit ajutor, aflarea identităţii complicilor. Astfel, vor fi făcute verificări atât în ceea ce priveşte instituţii ale statului român, cât şi persoane fizice.

Suspiciunile autorităţilor sunt întărite şi de declaraţia pe care Gregorian Bivolaru a dat-o la momentul capturării, în Franţa. „Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare, a spus Bivolaru, susţin surse apropiate anchetei.

În Cluj, Surse judiciare susţin că pentru continuarea procesului, autorităţile române ar putea fi nevoite să solicite un nou mandat european de arestare de la francezi.

Potrivit legilor europene, persoana predată nu va putea fi urmărită, judecată sau privată de libertate pentru o altă faptă anterioară predării, decât dacă statul membru de executare o consimte. În acest scop, autoritatea judiciară română emitentă va prezenta autorităţii judiciare de executare o cerere de autorizare, însoţită de informaţiile prevăzute de lege.

Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane, alături de alţi lideri ai ioghinilor. La prima instanţă au fost achitaţi pentru acuzaţiile formulate de procurorii DIICOT, dar procesul se va rejudeca, orice amânare fiind în beneficiul inculpaţilor, care se apropie de termenul de prescriere a faptelor.

 

Femeile au făcut zid în jurul lui guru

Avocata Mădălinei Dumitru, cu care se Bivolaru este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale când era minoră, a declarat în faţa instanţei că ‘presupusa victimă’ solicită acelaşi lucru ca şi avocaţii petentului, respectiv redeschiderea procesului penal.

‘De 13 ani, ea susţine că nu a fost victima lui Bivolaru. În realitate, ea este victima statului român’, a afirmat avocata. Ea a susţinut că clienta sa a suferit ‘o traumă sufletească’ şi că vrea ‘să iasă din stigmatul de a fi victimă a petentului’, menţionând că dreptul la imagine al Mădălinei Dumitru a fost afectat.

La un moment dat, judecătoarea i-a atras atenţia avocatei că nu are calitatea de a pune concluzii pentru petent şi că e în afara cadrului procesual.

Mădălina Dumitru a susţinut, la rândul ei, că viaţa sa a fost distrusă din 2004 şi că a fost batjocorită ani întregi, acuzând anchetatorii că au pus anumite imagini la dispoziţia presei. Ea a declarat că procurorii ar fi trebuit să fie în faţa instanţei şi nu Gregorian Bivolaru.

Şi avocata Mirunei Farcaşi a cerut să fie admis apelul, desfiinţată sentinţa atacată şi să se redeschidă procesul penal.

 

Liderul MISA îl ţinteşte pe Năstase

Într-un interviu acordat recent, Gregorian Bivolaru pune tunurile pe Adrian Năstase pe care îl acuză că i-a „fabricat” dosarul. Bivolaru a dezvăluit şi cum a părăsit România.

„Am ales să părăsesc într-un anume mod România, după ce m-am confruntat cu o serie de abuzuri şi ilegalităţi flagrante ce au fost dezlănţuite împotriva mea la comanda politică a fostului prim-ministru, Adrian Năstase, care a considerat că i-am sabotat campania prezidenţială din anul 2004 în urma unui interviu pe care l-am oferit unor jurnalişti la Paris. Am părăsit România fiind ascuns într-un tir de marfă, care avea ca destinaţie Suedia şi apoi am solicitat azil politic în Suedia.

 

Acuzat de sex spiritual cu minore

Procurorii au susţinut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” şi „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

Sebastian Albescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.