Grigore Timoce, care, începând de la finele lunii trecute este noul subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Bistriţa că problema comunicării între subprefecţi şi prefectul Cristian Florian s-a rezolvat. Acesta ne-a mai prezentat traseul său politic cu precizarea că în viitor nu se mai vede în politică, ci mai degrabă continuând în administraţie.

 
Grigore Timoce este de părere că ceea ce se întâmplă în prezent vis – a-vis de distribuirea fondurilor băneşti, este cu o tentă de răzbunare, iar în mandatele trecute nici un partid ce stăpânea Consiliul Judeţean nu ar fi făcut împărţeala chiar în halul acesta.

Gazeta de Bistriţa: Cine este Grigore Timoce?

Grigore Timoce: Am 39 de ani, locuiesc în oraşul Beclean, am doi copii, două fete, una e la vârsta majoratului, 18 ani, iar cealaltă are 17 ani, ambele la liceul din oraşul Beclean, la profilul informatică.
Am terminat facultatea de drept în 2000, jurist, am activat ca şi consilier juridic dând consultanţă în mediul privat de afaceri, specializarea drept comercial.

Gazeta de Bistriţa: Care a fost traseul dvs. din punct de vedere politic?

Grigore Timoce: În politică am intrat relativ târziu, pentru a mă face cunoscut în oraş. Am activat o perioadă foarte scurtă de timp PNŢCD, în jurul anului 2000, atunci am candidat la postul de primar al oraşului Beclean, fără şanse, dar cu intenţia de a mă face cunoscut. Imediat după ce PSD a pierdut alegerile în 2004, le-a câştigat pe motivul că a ieşit alt preşedinte, s-a schimbat şi alianţa, am intrat în PSD, nu am intrat cât PSD a fost pe val, am intrat după ce PSD-ul nu a mai fost pe val, m-am înscris în partid. De atunci, până în momentul în care am fost numit prin Hotărâre de Guvern subprefect, am activat în rândul Partidului Social – Democrat, Organizaţia Beclean, vicepreşedinte la tineret.

Gazeta de Bistriţa: Cum vedeţi evoluţia scenei politice de până acum la nivel naţional?

Grigore Timoce: Problematică, dar acesta e votul românilor şi dacă aşa au votat românii, cei care au ajuns în funcţii datorită voturilor cetăţenilor ţării, trebuie să găsească un punct de echilibru. Fără alianţă nu se poate, de unul singur nu poţi conduce !

Gazeta de Bistriţa: Dar la nivel judeţean?

Grigore Timoce: La nivel judeţean este o problemă mai delicată. Ce înţeleg eu din activitatea partidelor politice la nivel de judeţ, sunt două pietre tari.


Gazeta de Bistriţa:
Protocolul dintre PSD şi PDL a fost rupt în Bistriţa-Năsăud. Credeţi că va fi aceeaşi soartă şi la nivel naţional?

Grigore Timoce:
Nu, cel puţin până la alegerile din toamnă, nu cred. S-ar putea şi după să rămână în picioare pentru că e o majoritate confortabilă, partidele 70%, cât au aproximativ, poţi conduce liniştit o ţară.

Gazeta de Bistriţa: Credeţi că se va schimba ceva în ceea ce priveşte împărţirea deconcentratelor în judeţ între cele două partide PSD şi PDL?

Grigore Timoce: Da, dacă cei care hotărăsc acum în Consiliul Judeţean, respectiv PD-L şi cu preşedintele Liviu Rusu, dacă o să o ţină tot aşa şi nu o să distribuie echitabil fondurile, pentru care se face atâta zarvă. Dacă nu o să fie distribuite aceste fonduri echitabil, e clar că PSD-ul o să o ţină pe a lui şi deconcentratele o să rămână în mâna celor de la Partidul Social Democrat.

Gazeta de Bistriţa: Ce părere aveţi despre situaţia existentă în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud?

Grigore Timoce:
Este o situaţie conflictuală de care judeţul nu are nevoie, dar toate necazurile vin de la împărţirea banilor, şi împărţirea banilor se face parcă cu tentă de răzbunare – Acum suntem noi la putere şi nu dăm nimic! Nu îmi aduc aminte ca în mandatele trecute să fi făcut aşa vreun partid care stăpânea Consiliul Judeţean, să fi făcut împărţeala fondurilor băneşti în halul acesta.

Gazeta de Bistriţa: Ce credeţi că ar trebui să fie prioritar în judeţ?

Grigore Timoce: În primul rând ar trebui linişte, ar trebui pace, mai ales în perioada asta a Postului Paştelui era bine să se fi liniştit treburile. Prioritar ar fi infrastructura judeţului. Se tot repetă de ani de zile, infrastructură, infrastructură, acum ar fi mult mai bine să ne axăm pe dezvoltarea infrastructurii, acum am avea noi nevoie de fapt de investiţii. Acum este perioada aceasta de criză, se pierd locuri de muncă, sunt societăţi comerciale de construcţii, de prestări servicii, care nu mai au ce lucra. Aducând bani din fonduri nerambursabile, din fondul european, investind în infrastructură, automat dai de lucru. Cei care câştigă, merg şi cheltuiesc. Astfel se găsesc modalităţi de ieşire din criza economică.

Gazeta de Bistriţa: Recent aţi afirmat, de altfel şi domnul subprefect Ovidiu Frenţ, că nu există comunicare între dumneavoastră şi prefectul Cristian Florian. Afirmaţia dumneavoastră a fost contrazisă de prefect, el susţinând contrariul. Unde este de fapt fisura în această relaţie?

Grigore Timoce: Nu există nici o fisură, comunicarea nu era, până ieri (n. r. – 8.04. 2009). De ieri avem comunicare. Am căzut la o înţelegere şi lucrurile merg bine, comunicarea lipsea pentru că nu reuşeam să ne întâlnim, să ne spunem problemele, aveam fiecare agenda pe zi cu activităţile pe care le aveam de desfăşurat. Sunt o mulţime de probleme. Nereuşind să comunici nici măcar prin telefon, a survenit o problemă, dar care la momentul de faţă e rezolvată.

Gazeta de Bistriţa: Cum vedeţi lupta dintre Băsescu, Geoană şi Antonescu pentru preşedinţia ţării?

Grigore Timoce: Eu zic că în turul doi o să iasă Geoană şi cu Antonescu, dar o să fie o bătălie dură. Deja efectele acestei lupte se văd. Bătălia e începută de mult timp, e începută cu siguranţă prin intermediari, mai târziu o să iasă şi candidaţii la rampă.
Aşa ca pronostic: turul doi – Geoană şi Antonescu.

Gazeta de Bistriţa:Unde vă vedeţi din punct de vedere politic peste cinci ani?

Grigore Timoce: Am intrat relativ târziu în politică şi am ieşit destul de repede, pentru că fiind funcţionar public, subprefect, nu mai pot să fac politică, una din condiţiile legale ce se impune este să fim apolitici. Trebuie să ne dăm cu părerea, dar să nu ne folosim de funcţia pe care o avem pentru a emite păreri şi a influenţa pe alţii. Nu ştiu dacă o să mai fac politică peste cinci ani, poate că o să rămân în administraţie mai departe. Administraţia, acum văd, nu am mai lucrat, am venit din mediu privat, dar în administraţie e o muncă plăcută, chiar dacă eşti aglomerat şi sunt probleme. Ai, însă, alt gen de satisfacţii, ai mulţi oameni care vin şi te ajută, ai în spate o „armată”. Cel puţin eu am în spate o armată de specialişti. E mult mai uşor să lucrezi când ai echipe, decât de acolo de unde vin eu, unde singur le făceai pe toate, şofer, consilier, redactor, director, tu studiezi legislaţie, faci referatele, pregăteşti întâmpinarea, conduci maşina, sfătuitor, toate la un loc.

Delia Hriţuleac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.