Un urs a intrat în această dimineață într-o gospodărie din localitatea Petriș. Două animale domestice au fost omorâte, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.


Joi dimineață, în jurul orei 05.00, un urs a intrat în grădina unei gospodării din localitatea Petriș. Jandarmii bistrițeni s-au deplasat la locul indicat și au constatat că acesta a intrat în adăpostul animalelor și a omorât o capră și un ied.  

Proprietarul a sesizat apariția ursului la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului, alături de jandarmi au mai fost prezenți: primarul comunei Cetate, un echipaj de Poliție și reprezentantul fondului de vânătoare.

Locuitorii din zonă au fost anunțați despre pericol de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud printr-un mesaj RO-ALERT.

Pentru protecția cetățenilor care locuiesc în imediata apropiere, echipajul de Jandarmerie a patrulat câteva ore în zona respectivă pentru a se asigura că ursul nu se întoarce.


Jandarmeria recomandă cetățenilor luarea unor măsuri pentru a preveni incidentele nedorite în cazul întâlnirii cu un astfel de animal sălbatic: 
–    de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112;
–     să nu încerce să intervină; 
–    să nu hrănească animalele sălbatice; 
–    să aibă grijă unde depozitează resturile menajere; 
–    să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here