Motivat de situația actuală a localității și susținut de o parte considerabilă de cetățeni, George Ceuca, fostul director al Liceului Tehnologic Telciu, intră în bătălia pentru funcția de primar, considerând că poate duce localitatea la alte standarde.

Ce îl recomandă pe George Ceuca pentru această funcție ?

Este căsătorit, are doi copii  și cinci nepoți cu care se mândrește: băiatul medic stomatolog, fata profesor învățământ primar.

Este stabilit in localitatea Telciu de 42 ani, venind ca învățător, iar actualmente profesor de educație fizică și sport. Ca învățător, a îndrumat șapte promoții de elevi care s-au remarcat atât prin rezultatele la învățătură (majoritatea fiind absolvenți de studii superioare, cu care se mândrește astăzi domnul lor învățător: medici, farmaciști, profesori, preoți, ingineri, economiști, IT-iști etc) și, nu în ultimul rând, oameni de nădejde ai localității: buni gospodari, buni meseriași sau oameni de afaceri. Ca profesor,  a îndrumat și pregătit elevi pentru a participa la diferite competiții la nivel județean și național. A făcut cunoscut numele localității Telciu prin rezultatele obținute la Concursul Național D.H.S, obținând de două ori locul I la etapa județeană și de două ori mențiune, la faza națională. Munca, seriozitatea, implicarea și apropierea de copii a dat roade și în alte ramuri sportive: șah, handbal, atletism. Punând pe primul plan interesele copiilor și plăcerea acestora de a juca handbal, a lucrat cu aceștia voluntar 12 ani și a descoperit tinere talente care au fost îndrumate spre licee de specialitate și care la ora actuală activează la Clubul Gloria Bistrița.

Ca director, pe perioadă de un an de zile, a demonstrat că, dacă se dorește, se poate. Fără să fi fost ajutat de primărie, a căutat soluții pentru a rezolva situațiile problemă din școală: renovare și dotare atelier școală (prin sponsorizarea unei asociatii româno-elvețiene), construire magazii lemne la toate unitățile de pe raza comunei, dotare grădiniță cu parc de joacă, înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat cu unele economice, dotarea sălilor de grupă din grădiniță cu TV SMART și dotarea unităților cu xerox color. Cea mai mare realizare o consideră ca fiind repararea capitală și dotarea Scolii Bichigiu cu mobilier, tot cu ajutorul unui sponsor, Asociția Bookland, care a rezolvat această problemă, lucru pe care primăria nu a reușit să-l facă, decât din când în când făceau mici cârpeli. Cea mai mare bucurie o simte atunci când știe că, în sfârșit, elevii de la Bichigiu merg la școală, unde găsesc condiții asemănătoare celor din școlile de la oraș. Meritau de mult timp acest lucru care, în sfârșit, s-a realizat.

Oamenii, văzând realizările dl.Ceuca George într-un an de zile, consideră că este omul care știe ce trebuie făcut pentru comuna Telciu.

El consideră că modul de abordare al oamenilor trebuie să fie altul: primarul și funcționarii din primărie să fie la dispoziția cetățenilor, să-i ajute și să-i îndrume, să-i sprijine și să vină în ajutorul lor cu soluții cât mai simple, nu să le fie groază să apeleze la aceștia pentru rezolvarea problemelor sau să fie amenințați ori îndemnați să meargă în instanță dacă au nemulțumiri.

În timpul scurt ca director de școală a constatat și descoperit foarte multe nereguli, care  vor fi discutate la momentul potrivit.

Este omul care a demonstrat că se pot realiza lucruri frumoase și bune la Telciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.