Sursa foto: Curs de Guvernare

Comisarii Gărzii de Mediu au luat la puricat balastierele de pe Someșul Mare, de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de aproape jumătate de milion de lei.


Controalele s-au desfășurat timp de 5 zile, la balastierele de pe râul Someșul Mare, de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Cluj. Se pare că în spatele controalelor s-ar afla mai multe sesizări de-ale cetățenilor afectați.

„În timpul verificărilor au fost constatate: neconformități cu privire la exploatarea nisipurilor și pietrișurilor, sortarea, spălarea și concasarea fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, obligatorii pentru desfășurarea acestor activități; Lucrări executate pe ape sau în legătură cu apele fără permisiunea autorităților pentru protecția mediului. Lipsa sistemelor de auto-monitorizare privind calitatea apelor freatice; nerespectarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

În total au fost întocmite 14 acte de control și date 8 amenzi, în valoare totală de 485.000 de lei, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Emanuel Ungureanu, despre reținerea lui Niculae Bădălău: Nu jubilați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.