Gabriel Rus, tânărul care a băgat în mormânt un taximetrist, trimis în judecată de procurori

1247

Gabriel Rus, tânărul din Târlişua, care în toamna anului trecut a provocat un accident grav de circulaţie, soldat cu decesul unui taximetrist din Coldău – Claudiu Zegrean – şi rănirea altor trei persoane, a fost trimis în judecată, pe 19 ianuarie, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean. Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Judecătoria Beclean.

 

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Claudiu Zegrean s-a produs în noaptea de 30 septembrie/ 1octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, după ce Gabriel Rus, fiul unui consilier PSD din Tîrlişua, participase la o nuntă în oraşul Beclean. Alte trei persoane au fost rănite grav în urma impactului, acestea necesitând îngrijiri medicale.

În urma prelevării de probe biologice, s-a constatat că Gabriel Rus avea o îmbibaţie alcoolică de 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv o alcoolemie de 1,25‰.

Procurorii l-au acuzat pe Gabriel Rus de ucidere din culpă, iar pe 19 ianuarie l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu. Deocamdată, magistraţii Judecătoriei Beclean verifică în camera preliminară actele întocmite de procurori, după care va fi stabilit primul termen de judecată.

Familia lui Claudiu Zegrean, dar şi celelalte părţi vătămate în urma accidentului, precum şi Spitalul Judeţean Bistriţa, Societatea de Asigurare City Insurance şi SC Aurovista SRL s-au constituit părţi civile în acest dosar.

Gabriel Rus este în arest la domiciliu. Pe pe 12 ianuarie, instanţa a admis o solicitare a acestuia în vederea părăsirii domiciliului în vederea participării la seminarii, laboratoare şi la examenele aferente sesiunii semestrului I, Gabriel Rus fiind student la Universitatea Tehnică Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here