O gospodărie din localitatea Arcalia a fost afectată, sâmbătă dimineața, de un incendiu puternic. Casa de locuit a fost afectată în proporție de 75%, iar mai multe anexe gospodărești s-au făcut scrum, în timp ce zeci de păsări și un porc a pierit în flăcări.

La locul incendiului au intervenit pompierii militari, sprijiniți de SVSU Șieu Magheruș.

„Când au ajuns pompierii la locul solicitării incendiul se manifesta generalizat la anexele gospodărești (garaj, spații de depozitare, adăpost de animale) și era extins la casa de locuit cu riscul de a se propaga la încă o casă de locuit plus garaj care erau in continuarea anexelor. Forțele s-au concentrat pe protecția claselor de locuit si evacuarea din zona de risc a unei butelii”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, au ars în totalitate lemnăria, adăpostul de animale, depozitul de cereale, 1 ATV, o drujba, 1 atomizor, 1 gratar pe gaz, 1 aragaz, lemne de foc, o moara, placi de osb, poștă, 2 găleți cu lichide inflamabile. De asemenea, casa de locuit a fost afectată în proporție de 75%, acoperișul și planșeul casei au fost afectate în totalitate, iar pereții casei s-au degradat. Din nefericire au ars un porc și 60 de păsări.
Suprafața totală afectată este de aproximativ 400 metri pătrați.

Au fost salvate casa de locuit din vecinătatea anexelor care avea alipit și un garaj.

Cauza probabila a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs de un mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

Din fericire nu au fost surprinse victime în incendiu.

Pentru stingerea incendiului pompierii militari au acționat cu cinci autospeciale de stins incendii și două echipaje de prim ajutor SMURD fiind sprijiniți și de SVSU Șieu Măgherus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.