Patru persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive au fost reținute în urma unor acțiuni a polițiștilor și procurorilor DIICOT Bistrița-Năsăud. Două dintre acestea au fost arestate preventiv. 

La data de 11 august, polițiștii de combatere a criminalităţii organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori DIICOT Bistrița-Năsăud au descins la locuințele a patru persoane, bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

„În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T- B. T. Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore a patru persoane. Față de două dintre acestea a fost dispusă arestarea pentru 30 de zile, celelalte două urmând a fi prezentate, în cursul zilei de azi, 12 august, Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în seara de 10 august, doi bărbați de 27 și 33 de ani, ambii din Bistrița, ar fi procurat și transportat fără drept, în vederea comercializării, substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive. 

Aceștia au fost prinși în flagrant delict, iar în urma controlului autovehiculului, au fost descoperite și indisponibilizate 4.028 grame de substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive și suma de 120 de euro și 5.200 de lei. Valoarea de piață drogurilor este de aproximativ 400.000 de lei”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Ulterior, polițiștii din cadrul S.C.C.O Bistriţa și procuroriiDIICOT Bistriţa – Năsăud au efectuat 4 percheziții domiciliare, de unde au mai fost ridicate sumele de 6.300 de lei și 2.840 de euro.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 16 alin.1 din Legea 194/2011.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.