Foto: Incendiu violent la Reteag! Un bărbat de 66 de ani s-a ales cu arsuri pe 40% din corp

105

Gospodăria unei familii din Reteag a fost grav afectată de un incendiu care s-a produs în această dimineaţă.

 

La locul dezastrului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere de la Beclean, un echipaj de pompieri cu autospeciala de stingere de la Bistrița și un echipaj cu autospeciala de stingere de la Năsăud.

De asemenea, a fost trimis și un Echipaj de Prim Ajutor.

„Un bărbat a suferit arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafața corpului, conștient, preluat de EPA. În sprijin a fost alocat și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă”, anunță reprezentanții ISU BN.

Din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit din cauza unei afumători în care gospodarii puseseră la afumat carnea unui porc sacrificat în gospodărie. Flăcările s-au extins rapid la un gater şi la o anexă în care se aflau 13 porci, 3 butelii pentru aragaz, porumb si diverse lucruri depozitate. Anexa era lipită de o casă de locuit şi anexele unor vecini. Doar intervenţia rapidă a pompierilor care au izolat perimetrul a făcut ca incendiul să nu se extindă şi la celelalte gospodării din vecinătate.

În gospodăria unde a izbucnit incendiul, locuiesc un cuplu, împreună cu părinții soției. Tatăl femeii este cel ce a scos butelia din anexă, fiind astfel ars pe aproximativ 40 la sută din corp. Acesta a fost transportat cu echipajul de Terapie Intensivă Mobilă la Dej, unde se va stabili exact starea acestuia.

Bărbatul de 66 de ani a fugit într-un suflet să salveze animalele și să scoată buteliile. O porcină, din cele 13, a murit, iar buteliile au fost scoase toate la timp, în ajutor venind și pompierii.

Incendiul  a fost stins dar pompierii lucrează  încă la lichidarea posibilelor focare pentru a evita reactivarea acestora.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here