Cei patru agenţi de poliţie prinşi învinuiţi de procurori de luare de mită au fost reţinuţi pentru 24 de ore, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud într-un comunicat. Anchetatorii susţin că agenţii de poliţie ar fi primit mită de mai multe ori, pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, în perioada octombrie 2015 – august 2017.

 

La data de 28 august 2017 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore a patru agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier ai IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită„, arată procurorii în comunicat.

Potrivit sursei citate, „agenții de poliție ar fi primit în repetate rânduri bani de la diverși conducători auto pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu sau pentru a le îndeplini necorespunzător pe o perioadă de aproape doi ani: octombrie 2015 – august 2017”.

Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant în noaptea de 27 spre 28 august, când au primit mită de la un investigator sub acoperire. Poliţiştii şi-au riscat cariera şi libertatea pentru doar… 150 de lei.

În noaptea de 27 spre 28 august 2017 agenții de poliție G.D. (n.r – Greab Dorel) și I.S.G. (n. r. – Ivan Sorin Gheorghe) au fost surprinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere„, precizează procurorii.

 

Marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar şi la domiciliile poliţiştilor Dorel Greab,  Sorin Gheorghe Ivan, Mihai Mîndrean şi Dan Grigore Huciu, suspectaţi că ar fi luat mită, au fost efectuate percheziţii de către ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție, în urma cărora cei patru au fost duşi la audieri. Ulterior aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit comunicatului Parchetului de pe Lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

La operațiuni au participat Serviciile Județene Anticorupție Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureș, Satu-Mare, Maramureș, DGA – Centru Operațional 3, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

1 COMENTARIU

  1. intrebati-l pe GREAB, cand venea pe Valea Somesului, cati bani a gasit pe jos???
    incepeti de acuma 7 ani si pana luna trecuta cand a venit prin zona….
    mana lunga mai avea Greab asta…si mai avea si clientii lui.
    Foarte frumos ai iesit din Politia Romana, ca un rahat, altceva nu esti ca politist adevarat nu ai fost niciodata!
    la beciul domnesc cu tine si gasca ta de cersetori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here