Fostul șef al Nuclearelectrica acuzat că a luat milioane de euro mită

111

DNA Ploiești a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Pompiliu Budulan, fost director general al S.N. Nuclearelectrica SA. Acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, acesta a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, potrivit digi24.ro

„În perioada 2009-2010, inculpatul Budulan Pompiliu, în calitate de director general al S.N. Nuclearelectrica SA, a pretins, pentru sine și pentru formațiunea politică aflată la guvernare, de la reprezentanții a două firme de software:

– un procentaj de 10% din valoarea facturilor emise către societatea națională pentru serviciile prestate, din care a primit, în perioada iunie 2009 – decembrie 2011, suma totală de 6.492.589,16 lei (echivalentul a 1.536.743,86 euro),

– un procentaj de 10% din valoarea a două contracte, din care a primit, în perioada 2010 – decembrie 2011, suma totală de 5.213.282 lei (echivalentul a 1.250.188 euro)”, explică procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de Budulan în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ce vizau atribuirea și derularea în bune condiții a contractelor încheiate de cele două firme cu societatea pe care o conducea.

1 COMENTARIU

  1. Ma io nu inteleg cum poate fi cineva atat de na.rod, sa nu inteleaga ca in lumea asta nimic nu este gratis si oricine iti ofera ceva, esti videofilmat, esti ascultat pe ascuns, ai martori pe care tu nu-i vezi… etc. etc. si ca … ” nimic nu este gratis ” … si trebuie sa sti foarte bine cavine o „scadentza” … la care platesti, ori cu onoarea, ori cu serviciul ori cu libertatea, daca nu cumva cu toate odata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here