Dosarul în care fostul preot Cristian Pomohaci, originar din Bistrița-Năsăud, a fost anchetat de pedofilie, a fost clasat de procurori . Aceștia au considerat că faptele s-au prescris deja, chiar dacă la dosar există probe care demonstrează înclinațiile fostului preot.

Fostul preot Cristian Pomohaci a scăpat de acuzațiile de raporturi sexuale cu minori care i-au fost aduse de procurori în urmă cu doi ani, după ce jurnalistul Liviu Alexa a devoalat apucăturile acestuia, dând publicității inclusiv o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci îi face avansuri unui adolescent.

Motivul care stă la baza închiderii dosarului penal în care a fost inculpat Cristian Pomohaci este faptul că infracțiunile pe care acesta le-ar fi comis sunt prescrise, întrucât s-au petrecut în urmă cu circa 10 ani.

Chiar dacă procurorii au decis să claseze dosarul, aceștia au efectuat mai multe cercetări în cauză. La percheziția făcută la Cristian Pomohaci acasă, imediat după declanșarea anchetei, anchetatorii au găsit o tabletă a acestuia care, potrivit sursei citate, ar fi arătat că fostul preot ar fi accesat mai multe site-uri pentru homosexuali.

De asemenea, în dosar există mai multe declarații ale unor bărbați, care au dezvăluit că, atunci când au fost minori, au fost racolați de Cristian Pomohaci pentru a întreține relații sexuale.

Pe lângă acest dosar, fostul preot a mai fost anchetat de procurori și pentru evaziune fiscală, acesta recunoscându-și faptele. Potrivit procurorilor, acesta nu a declarat ani la rând la ANAF veniturile obținute din închirierea a 11 locuințe. Suma nedeclarată se ridică la peste 684.000 de lei. 

Cristian Pomohaci a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o condamnare de un an de închisoare cu suspendare. Acest dosar se află pe rolul instanței de judecată pentru ca soluția procurorilor să primească și încuviințarea judecătorilor. Totodată, Pomohaci a înapoiat statului român prejudiciul cauzat, în valoare de 136.572 de lei.

2 COMENTARII

  1. Ca a inapoiat statului roman o suma considerabila este un lucru f.bun, numai ca ramane rusinea ca o fata bisericeasca ce trebuie sa dea exemplu de cinste si onoare…..
    In urma cu ceva vreme un foarte bun om de afaceri a spus ca, de la cei ce inseala statul trebuie sa se recupereze integral pagubele si sa li se aplice o amenda egala cu sumele insusite fraudulos , iar aaceasta metoda va fi un exemplu pentru cei ce doresc sa se imbogateasca prin hotie…..

  2. „CLASATA „… nu inseamna „NEVINOVAT „… ci doar faptul ca pe „chichite juridice prost reglementate si avocatesti ” acesta scapa de parnai… DAR NU MAI ARE CE CAUTA IN PREOTIE … sau… probabil ca se poate face un ” popa si pentru homosexuali „… ca si ei ” ie multi si voteaza ” ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.