Eduard Hellvig, fostul director al SRI, a reacționat dur la comentariile lui Claudiu Târziu, care a declarat că România nu va fi suverană cu adevărat decât după va fi reîntregit statul român în graniţele lui fireşti.

Fostul director al SRI a spus că senatorul AUR „bate fals într-o tobă de bâlci, iar cei fără ureche muzicală se adună de pe margine crezând că e concert.”

”Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relaţii de cooperare cu Rusia şi despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina aflată în corzi. Bineînţeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de ţări sunt nemulţumite, ca atare războiul nostru este justificat. În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de “idiot util”. Adică cel care, fără să analizeze prea mult, lansează mesaje care convin de minune adversarului. Problema este că dl Claudiu Târziu nu este idiot. Unii ar spune că nici util. Adică nu face aceste declaraţii din prea multă viteză. Nu îl putem bănui că l-a luat valul şi că i-a ieşit porumbelul. Domnul Târziu se joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care ştie foarte bine că este o fantezie”, a declarat Eduard Hellvig, scrie news.ro.

În opinia sa, ”din agitarea făcliei naţionaliste, pe el (n.r. – Claudiu Târziu) îl avantajează de minune agitaţia, nicidecum ideea naţională”, iar din agitaţie îşi extrage ştiri, expunere şi bazin electoral.

”Ştie, la fel de cinic, că vorbele lui sunt o declaraţie politică şi, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziţia oficială a statului român. Domnul Târziu bate fals într-o tobă de bâlci, iar cei fără ureche muzicală se adună de pe margine crezând că e concert”, subliniază Eduard Hellvig.

El face referire şi la ceea numeşte ”o trompetă improbabilă care este totuşi în armonie cu dl Târziu”, referindu-se la László Torocskai, omologul său de la Budapesta, care declară că Ungaria trebuie să recupereze teritorii de la Ucraina.

”Cum nu cred în coincidenţe, trei întrebări îmi stăruie în gând. Când vorbeşte de normalizarea relaţiilor cu Rusia, la care perioadă „normală” se referă? Ca să ştim cum să ne pregătim… Când şi-a lansat lista pentru euro-parlamentare, de ce a ales Italia şi nu ţinuturile pe care le revendică? Doar n-o fi pentru voturi… Când s-a regăsit în cuget, simţiri şi punctaj cu politicianul maghiar, dl Târziu era în Cc sau în Bcc?”, conchide fostul directror SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.