Nu trece o lună fără să se înregistreze vreun incident cu agenţii de pază. Deşi angajatorii lor susţin sus şi tare că aceştia sunt pregătiţi pentru munca pe care o prestează, intervenţiile violente sugerează faptul că aceştia abuzează cu bună ştiinţă de forţa fizică.

 

Incidentul înregistrat în luna aprilie, în urma căruia un fost sportiv şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un agent de pază, pare să nu fie unul izolat. Mai mult, nu pare să treacă lună fără ca vreun agent de pază să nu fie implicat în vreun incident. Îngrijorător este faptul că elementul comun al acestor incidente este violenţa şi abuzul de forţă fizică a agenţilor de securitate.

Dacă în cele mai răsunătoare incidente au fost implicaţi agenţi ai BGS, în ultimul şi-a arătat muşchii un angajat al firmei de pază şi protecţie Forţa Zero. Incidentul s-a lăsat cu plângeri penale, însă angajatul în cauză, care este acuzat de loviri şi alte violenţe îşi vede în continuare de treabă, oamenii legii neluând în calcul reţinerea acestuia pentru 24 de ore, arestul preventiv, la domiciliu sau măcar controlul judiciar.

Mai mult, în asentimentul poliţiei pare să fie şi angajatorul agentului, care a privit cu foarte mare degajare incidentul şi a precizat că îl va da afară pe bărbat abia după ce acesta are o condamnare definitivă. Patronul Forţa Zero se ascunde în spatele prevederilor legale, care l-ar împiedica să îşi concedieze angajaţii fără un motiv serios. Cercetarea penală pentru loviri şi alte violenţe nu o fi oare un motiv de suspendare şi de sancţionare?

 

Scandalul a pornit de la solicitarea unui bon pentru sandwich-ul cumpărat

Dar să începem cu începutul. În data de 13 spre 14 iunie mai mulţi tineri au hotărât să îşi potolească foamea la un fast-food din zona gării. Tinerii care consumaseră alcool înainte de a merge la fast-food au început să glumească cu vânzătoarele, glume care se pare că n-au fost gustate în miez de noapte.

„Tot scandalul a pornit de la solicitarea unui cetăţean, care a cerut bonul fiscal aferent produselor alimentare achiziţionate de la fast-food-ul amplasat pe strada Gării. Vânzătoarele au interpretat, probabil, drept hărţuire solicitarea îndreptăţită şi legală a tânărului în cauză şi au apăsat butonul de panică. La scurt timp, trei maşini ale firmei de pază, care asigură servicii la respectivul obiectiv au sosit la faţa locului. Pe un ton ameninţător i-au cerut tânărului în cauză să părăsească imediat zona. L.P. le-a explicat agenţilor de pază că va pleca după ce-şi va termina sandwich-ul pentru care a plătit. În acel moment, agenţii l-au împins şi l-au lovit în repetate rânduri, fără a mai întreba de ce au fost solicitaţi”, povesteşte unul dintre tinerii agresaţi.

În timp ce agenţii îl loveau pe tânăr, un prieten de-al său a luat telefonul mobil şi a început să filmeze întreaga scenă. Gestul tânărului nu a făcut altceva decât să îi irite pe agenţi mai tare, care l-au luat şi pe acesta la bătaie.

Loviturile aplicate de agenţi au fost destul de puternice, drept dovadă tânărul şi-a pierdut cunoştinţa. Mai mult, acesta va avea nevoie de câteva operaţii destul de complexe la dinţi. Potrivit certificatului medico-legal, tânărul a avut nevoie de trei zile de îngrijiri medicale.

Imediat după acest incident doi dintre tinerii agresaţi de agenţi au făcut o plângere la poliţie. Vizat a fost un singur agent, în vârstă de 26 de ani. Potrivit poliţiei, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. Mai mult, camerele de supraveghere din zonă au surprins întreaga scenă. Mai mulţi agenţi de pază lovesc cu pumnii şi picioarele mai mulţi tineri.

„În registrele de evenimente şi procesul verbal de acţiune încheiat la data de 13.06.2015 ora 03: 55 se consemnează următoarele:
– la data de 13.06.2015 ora 03:51 la dispecerat s-a recepţionat semnalul de PANICA de la obiectivul C & M NON STOP
– dispecerul de serviciu a sesizat echipajele de intervenţie să se deplaseze de urgenţă la obiectiv
– agenţii de intervenţie au constatat că un grup format din şase persoane în stare de ebrietate înjurau şi jigneau angajatele localului
– cele 6 persoane au fost rugate să părăsească locaţia respectivă dar au devenit agresive, au ameninţat agenţii de intervenţie şi au folosit telefoanele mobile pentru filmare.
– s-au produs altercaţii între agenţii de intervenţie şi persoanele aflate în stare de ebrietate
– un echipaj al poliţiei a intervenit şi toate persoanele implicate au fost duse la sediul poliţiei.
Menţionam că la sediul nostru nu au fost depuse reclamaţii (scrise sau verbale) de la vreo persoană implicată în respectivul incident”, precizează Forţa Zero pentru Bistriţeanul.ro.

 

agent paza forta zero violent 1

Un bărbat a murit în urma unei intervenţii a unei firme de pază

Cel mai grav incident în care a fost implicat un agent de pază s-a petrecut în luna aprilie a acestui an. Firma de pază BGS ar fi fost solicitată tot în zona Gării de către angajata unui local, pentru a-l potoli pe un client recalcitrant.

Unul dintre agenţii firmei de pază BGS, un tânăr de doar 23 de ani, ajuns la faţa locului l-a scos pe bărbatul de 51 de ani din bar şi l-ar fi bătut. Bătut bine, bărbatul s-ar fi îndreptat spre casă, unde a fost găsit mort în baie. Autopsia bărbatului a confirm faptul că acesta a decedat în urma unei hemoragii interne, cauzate de lovirea cu un corp dur sau cu lovirea de un corp dur.

Dacă reprezentanţii Forţa Zero au fost toleranţi cu agentul cercetat penal, cei de la BGS nu au stat la discuţii şi l-au suspendat pe angajat imediat după incident. Deşi în urma loviturilor aplicate un om şi-a pierdut viaţa, judecătorii nu au considerat necesară arestarea sa preventivă. Şi în acest moment, tânărul se află în arest la domiciliu.

Culmea este faptul că în cazul unui incident similar petrecut în anul 2011 un tânăr care i-a cauzat moartea unui alt tânăr cu o singură lovitură în ficat a fost reţinut pentru 24 de ore şi mai apoi arestat preventiv pentru 29 de zile. Tânărul, care atunci avea 29 de ani a fost cercetat şi trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte. A fost condamnat la 5 ani de închisoare şi a stat în arest preventiv până când judecătorii au dat sentinţa.

2 COMENTARII

  1. Daca reprezentantii BGS il dadeau afara pe tanarul de 23 de ani cand a batut un elev…..poate nu se intampla acest incidentul de pe 17 aprilie,dar au trecut cu vederea acest fapt.Victima nu a fost recalcitranta,nici nu sa lovit de un corp dur cum se spune.A fost batut cu bestialitate de acest tanar….iar acasa nu a putut ajunge cu ruptura de mezenter(durerile au fost insuportabile)….Rusine firmelor de protectie si paza!!!!!Odata ce se vad imbracati in uniforma lor se cred Dumnezeu.Pana cand trebuie sa mai moara oameni?????Oare cand o sa se faca dreptate?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.