Florin Gaurean este noul viceprimar al municipiului Bistrita din partea Partidului National Liberal. Gaurean este membru al aceluiasi partid din anul 2000, timp în care a detinut mai multe functii, dintre care sef de cabinet al deputatului Ioan Turc. Noul viceprimar promite continuarea proiectelor începute de predecesorii sai pe linie de partid si schimbarea modului de lucru din cadrul primariei, mai ales în ceea ce priveste relatiile cu cetatenii.

Gazeta de Bistrita: Conducerea Primariei Bistrita are un nou format, începând cu primarul si terminând cu majoritatea consilierilor. Cum catalogati aceasta schimbare?

Florin Gaurean: Aceasta a fost vointa cetatenilor, care au dorit o schimbare, care au încredere în aceasta schimbare, iar noi speram sa nu îi dezamagim. Ei au dorit o schimbare, iar noi speram sa o facem una benefica.

Gazeta de Bistrita: Ce credeti ca se va schimba în municipiu în urma alegerii noii conduceri a primariei?

Florin Gaurean: Este destul de greu sa spun acum ce se va schimba, fiind un termen destul de scurt de când am preluat aceasta functie. Deocamdata sunt în faza în care vreau sa vad daca activitatea în domeniul meu poate fi optimizata si sper ca în cel mai scut timp sa schimbam modul de lucru al Primariei cu cetateanul. Vrem ca aceasta procedura sa fie cât mai facila si sa venim în întâmpinarea nevoilor lor. Înca nu pot spune cu exactitate care va fi metoda folosita, dar acesta va fi unul din primele lucruri pe care voi încerca sa le schimb.

Gazeta de Bistrita: De ce credeti ca ati fost numit de partidul dumneavoastra în aceasta functie? Care sunt calitatile care va recomanda pentru aceast fotoliu?

Florin Gaurean: Nu îmi place sa vorbesc despre calitatile mele, sper sa le scoata în evidenta munca pe care o voi depune la Primarie. Decizia este într-adevar una politica, atât în ceea ce priveste sustinerea cât si numirea mea în functia de viceprimar. Prin modul de organizare al activitatilor administrative desfasurate în cadrul partidului am reusit sa-mi conving colegii ca pot prelua functia de viceprimar.

Gazeta de Bistrita: Cunoasteti toate atributiile care va revin în calitate de viceprimar?

Florin Gaurean: Nu si nu îmi este rusine sa o spun. Sunt doar de o saptamâna în aceasta functie si încerc sa vad exact ce atributii îmi revin. Doar saptamâna trecuta am primit delegarea din partea primarului Ovidiu Cretu. Încerc sa cunosc oamenii din toate compartimentele, sa le înteleg nevoile si sa vedem daca împreuna putem schimba ceva din punct de vedere organizatoric si functional.

Gazeta de Bistrita: În ciuda faptului ca nu cunoasteti în totalitate atributiile care va revin, ne puteti preciza cu ce este incompatibila functia de viceprimar?

Florin Gaurean: Din punct de vedere legal calitatea de viceprimar este incompatibila cu calitatea de administrator în societati comerciale, senator, deputat, presedinte sau membru în consiliul de administratie si lista poate continua. Pot spune ca ma aflu într-o stare de incompatibilitate pe care sunt în curs de a o rezolva, demersurile fiind deja începute. Sunt administrator la o societate comerciala si de de asemenea sunt presedintele unui consiliu de administratie din cadrul AVAS-ului, însa aceasta situatie se va remedia cât de curând.

Gazeta de Bistrita: Care vor fi principalele obiective ale dumneavoastra în acest mandat?

Florin Gaurean: Principalele obiective vor fi legate de proiectele începute de predecesorii mei, viceprimarii liberali Valer Bindea, Ioan Turc si Gavril Tarmure. Este vorba în primul rând de cartierul de locuinte sociale din Viisoara, unde am înteles ca ar fi ceva poticneli în ceea ce priveste derularea proiectului. De asemenea vreau sa repun în discutie parcul industrial, despre care consider ca este foarte necesar si vreau sa ma implic în gasirea unui proiect pe fonduri structurale pentru restaurarea integrala a Bisericii Evanghelice.

Gazeta de Bistrita: Cum vedeti colaborarea cu consilierii PD-L?

Florin Gaurean: Cred ca poate fi o colaborare buna. Cunosc personal jumatate din consilierii PD-L si sunt convins ca acesti oameni nu vor pune piedici în ceea ce priveste  proiectele importante si benefice pentru municipalitate. Poate vor fi în consiliul locale unele mici frecusuri de natura politica, pentru ca toti suntem oameni politici si toti vrem sa punem în valoare partidul din care facem parte. Totusi nu cred ca în ceea ce priveste proiectele importante vom întâmpina probleme cu consilierii PD-L.

Gazeta de Bistrita: Veti continua proiectele începute pe linie de partid?

Florin Gaurean: Voi respecta programul propus de Partidul National Liberal si voi duce mai departe proiectele începute de viceprimarii liberali, atât de Ioan Turc, cât si de Gavril Tarmure. Cred în aceste proiecte si vreau sa le fac functionale în cel mai scurt timp.

Gazeta de Bistrita: Credeti ca veti beneficia de sprijinul Consiliului Judetean a carui presedinte este PD-L?

Florin Gaurean: Cred ca vom beneficia de un sprijin din partea Consiliului Judetean. Am participat la o sedinta cu Liviu Rusu, iar toate declaratiile au fost pentru o colaborare cu primarii indiferent de coloratura politica. Nu trebuie uitat însa ca presedintele este secundat de un consiliu judetean, în care se stie, desi înca nu a fost constituit, ca aceeasi majoritate de la municipiu se va pastra si acolo. Din punctul meu de vedere colaborarea proasta sau buna tine de oameni, de executivul Primariei Bistrita si de cel al Consiliului Judetean. Nu ma pot pronunta în acest moment, dar cred ca se va putea colabora.

Gazeta de Bistrita: Considerati oportuna desfasurarea Zilelor Bistritei acum când restaurarea Bisericii Evanghelice are nevoie urgenta de bani? Credeti ca sumele provenite din concesionarea terenurilor vor acoperi costurile estimate pentru acest eveniment?

Florin Gaurean: Nu cred ca ar trebui sa se puna problema de oportun sau neoportun. Oportun era sa schimbam formatul acestui eveniment si nu cred ca Zilele Bistritei trebuiau anulate. A trebuit doar regândit formatul manifestarilor. Primarul Ovidiu Cretu a optat pentru acest eveniment, iar hotarârea consiliului local i-a permis sa ia aceasta decizie. În ceea ce priveste finantarea, promisiunea dânsului, iar eu îl consider om de cuvânt, a fost ca acest evenimet va fi sustinut exclusiv cu bani obtinuti din concesionarea domeniului public si fonduri obtinute de la sponsori. Din punctul meu de vedere ar fi bine daca ar mai ramâne ceva bani, iar în luna august sa putem da acest surplus bisericii.

Gazeta de Bistrita: Considerati ca fostii viceprimari puteau realiza mai mult în mandatul trecut? Veti umple „golurile” lasate de acestia?

Florin Gaurean: Nu îmi place sa critic, vreau doar sa spun ca bistritenii si-au exprimat dorinta prin vot. Partidul National Liberal a avut în acest mandat de patru ani un fotoliu de viceprimar, chiar daca acest loc a fost ocupat de rând de Valer Bindea, Ioan Turc si Gavril Tarmure, iar tinând cont de faptul ca scorul obtinut a fost cel mai bun din anii ’90 pâna azi, cred ca electoratul a rasplatit munca acestor trei oameni. Este adevarat ca întotdeauna se poate mai mult. Noul executiv va încerca sa umple acest gol, acum având si oportunitatea fondurilor structurale. Succesorii au fost si îngraditi financiar, fapt pentru care nu au putut realiza toate obiectivele propuse.

Iulia Balazs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.