Trei agenți economici de pe Valea Ilvelor s-au ales cu amenzi de 27.000 lei și peste 56 mc de lemn confiscat, după ce au fost verificați de polițiști și inspectorii Gărzii Forestiere.

Polițiști Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat, în ultimele 48 de ore, pe raza județului Bistrița-Năsăud pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, au fost verificați 3 agenți economici care desfășoară activități de exploatare, prelucrare, comercializare și transport a materialului lemnos, precum și 12 transporturi de material lemnos, efectuate de către aceștia, începând cu luna mai 2023 și până în prezent.

Pentru neregulile constatate la depozitele de material lemnos verificate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 27.000 de lei, toate conform Legii 171/2010.

Ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității de 56,15 metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.517 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au mai fost controlate 9 autovehicule și au fost legitimate 21 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.