Săptămâna trecută, 16 societăți comerciale, supermarketuri și staţii de comercializare a carburanţilor au fost verificate de polițiști cu privire la modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază. Oamenii legii au aplicat amenzi în cuantum total de peste 7.000 lei.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Poliției Orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean și Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au efectuat verificări, în perioada 10-12 aprilie, în domeniul sistemelor de securitate.

„Acțiunile polițiștilor au vizat verificarea modului în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază, de către societăţi comerciale din Bistrița, Beclean și comunele arondate, în special cele care colectează şi transportă valori monetare. În acest sens, în perioada menționată, polițiștii au verificat 16 societăți comerciale, supermarketuri și staţii de comercializare a carburanţilor.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, toate conform Legii 333/2003, respectiv H.G. 301/2012, în valoare totală de 7.300 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea structurii minime de securitate, nepunerea în aplicare a măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitate fizică și nerespectarea măsurilor stabilite prin procesele-verbale de control anterioare”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.