Firma TEL DRUM își cere falimentul anchetată de DNA

156

Conform unor date ce apar pe portalul instanțelor de judecată, firma Tel Drum SA își cere falimentul, printr-un dosar depus la Tribunalul Teleorman pe 17 ianuarie, primul termen de judecată fiind 29 ianuarie 2018, potrivit hotnews.ro

Pe data de 17 ianuarie, procurorii DNA anunțau extinderea urmăririi penale față de firma Tel Drum, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

„În cauză s-a dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum și poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în conturile bancare deținute de aceasta, până la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite și suma cu care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat)”, preciza DNA.

Tel Drum își declara în luna decembrie public acționarii. Mai exact, la Registrul Comerțului au fost înscrise numele acționarilor săi, în condițiile în care până recent firma era deținută prin acțiuni la purtător, iar în spațiul public circulau acuzații că firma aparține de fapt liderului PSD, Liviu Dragnea.

HotNew.ro, a obținut noi date de la ONRC, ce au arătat că acționarii Tel Drum sunt Petre Pitis, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% și înca trei persoane, care dețin câte 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena și Costache Mirela.

Tot datele de la Registrul Comerțului au arătat că Mircea Visan este împuternicit să semneze în numele și pentru societatea Tel Drum.

DNA a început urmărirea penală în „Dosarul Tel Drum” față de mai multe persoane pe data de 13 noiembrie anul trecut. Printre acestea se află Liviu Dragnea, Fiscuci Marian – fost acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, Pitis Petre și Neda Florea.

Ulterior, în luna decembrie, DNA a anunțat că firma Tel Drum și doi reprezentanți ai săi, Petre Pitis (acționar majoritar și director general) și împuternicitul Mircea Visan, au fost puși sub urmărire penală pentru fraudă cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here