Firma lui Rusu se luptă cu primarul liberal din Livezile

PNL vs PDL în lupta pentru bani publici

Primăria Livezile, condusă de liberalul Olimpu Neamțu, a câștigat o luptă cu președintele Consiliului Județean Bistrța Năsăud, Liviu Rusu. Scenariul pare desprins mai mult dintr-un film decât din realitate, deoarece după ce în primă instanță primăria i-a atribuit în urma unei licitații un contract societății LDP, condusă de CJ BN, a mai organizat încă odată licitația pentru același contract și i l-a atribuit altei societăți. LDP a pierdut în două instanțe procesul de intrare în drepturi a acelei licitații.

Liviu Rusu, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, își bate joc de banii publici. După ce a câștigat un contract cu primăria Livezile, condusă de un om aflat în opoziție cu PDL, și ar fi putut să-l câștige și în instanță definitiv își bate joc de posibilitățile pe care le are cu banii publici și umblă prin tribunale cu avocați slabi. Astfel, chiar judecătorii Curții de Apel Cluj susțin că din partea societății LDP, condusă de CJ BN, nu s-au formulat cum trebuie solicitarea prin care cer reatribuirea contractului câștigat. Astfel, deși invocă articolul 304 din Codul de Procedură Civilă, avocații lui Rusu nu îl explică pe acesta cum trebuie și instanța nu a avut cum să le dea câștig de cauză. Deci, deși avea dreptate, Liviu Rusu a pierdut un proces în două instanțe din cauza incompetenței oamenilor săi.
Firma LDP, condusă de consiliul Județean Bistrița Năsăud, a cerut anularea anunțului de atribuire 101513/05.02.2011 și suspendarea contractului 386 a primăriei Livezile. Tribunalul Bistrița a respins cererea de suspendare formulată de LDP, deși LDP a fost declarată câștigătoare. Primăria Livezile a scos la licitație aceeași lcurare de două ori motivând că vechiul contract este reziliat. În 05.02.2011 a apărut anunțul de atribuire către societatea Licosir, sens în care s-a încheiat contractul 386.
Tribunalul Bistrița Năsăud a respins recursul LDP Bistrița împotriva deciziei primăriei Livezilede a atribui un contract din bani publici altei societăți după ce în primă instanță i l-a acordat LDP. Curtea de Apel Cluj a confirmat această decizie. Președintele completului de la Curtea de Apel Cluj a fost judecătorul Liviu Ungur.
Acesta și-a motivat decizia prin faptul că, “ Curtea reține că deși recurentul a invocate în drept ca și motiv de recurs dispozițiile art 304 pct 4 codul procedură civilă, acesta nu a dezvoltat și susținut corespunzător în cuprinsul memoriului de recurs motive pertinente care să se înscrie în acest text legal. Hotărârea atacată cu recurs este susceptibile de casare atunci când instanța a depășit atribuțiile puterii judecătorești. Instanța a interferat în sfera puterilor legislative și executive”, se arată în motivarea Curții de Apel Cluj.

Precedentul plângerilor penale

Având în vedere toată această situaţie, democrat-liberalul Emil Gâţă ne-a confirmat faptul că PDL s-a adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, acuzându-l pe Olimpiu Neamţ de abuz în serviciu. De altfel, acelaşi lucru l-a făcut şi Partidul Conservator, preşedintele bistriţean din acea vreme, Ionel Tompa, fiind şi el extrem de nemulţumit de modul cum primarul Neamţ înţelege să aplice legile.

Reacţia primarului 2008

Pentru Olimpiu Neamţ “viitorul sună bine”, din moment ce susţinea, atunci,  că este vorba de “bucătăria internă” a Consiliului Local. Întrebat care este motivul care stă la baza refuzului său de-a aplica Legea 393/2004, edilul comunei Livezile ne-a declarat senin şi liniştit: “Eu sunt de acord! Nu am nicio problemă cu ei. Nu au vrut consilierii, deşi eu am propus introducerea respectivelor proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, fiind amânate, pentru o altă şedinţă de consiliu”, susţinea primarul.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.