Minori şi adulţi ţinuţi grămadă într-o clădire cât un chioşc, în condiţii greu de imaginat. FOTO DIICOT/Poliţia Română

Fermierul Chiş Teodor din Bihor a fost reţinut pentru 24 de ore şi este anchetat sub acuza de trafic de persoane şi trafic de minori în forma exploatării prin supunere la muncă forţată. Acesta a exploatat victime din vara anului 2018 până la data de 8 octombrie 2020.

Potrivit unor informări transmise vineri, de Biroul de presă al DIICOT şi Poliţia Bihor,  măsura a fost dispusă în urma a cinci percheziţii efectuate cu o zi mai devreme de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Oradea, informează adevarul.ro.

Începând cu vara anului 2018 şi până la 8 octombrie, în acest an, bărbatul, Chiş Teodor, unul dintre cei mai avuţi crescători de animale din satul Cheriu, comuna Oşorhei, a recrutat direct sau prin intermediari, cel puţin 6 persoane, inclusiv minori, pe care le-ar fi adăpostit într-un imobil care servea ca fermă de animale.

Victimele proveneau din medii sociale defavorizate, fără reşedinţă stabilă, lipsiţi de resurse financiare sau într-o stare de vulnerabilitatea evidentă din cauza unor afecţiuni medicale sau a vârstei fragede, şi cărora li se promitea cazare, masă şi diverse sume de bani „în scopul prestării unor munci de îngrijire a animalelor”.

Persoanele recrutate erau transportate apoi la fermă unde li se luau actele de identitate de către fermier. „Acesta ar fi refuzat restituirea documentelor la cererea repetată a persoanelor titulare”, se mai precizează în informare.  Oamenii erau cazaţi în condiţii insalubre, într-o cameră aflată într-un corp de clădire improvizat, şi fără a primi hrana adecvată.

Citeste mai mult: adev.ro/qhxikd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.