Polițiștii locali bistrițeni continuă campania împotriva cerșetoriei. Ieri au depistat o femeie din Republica Moldova, care, din scaunul cu rotile, apela la mila publicului, pretinzând că are nevoie de bani pentru o operație la coloana vertebrală. La final, s-a dovedit că femeia nu are probleme de sănătate. Aceasta ar fi trebuit să părăsească România în luna iunie, când i-a expirat dreptul la ședere prin viză.

„Anghelina este cetățean al Republicii Moldova. Pretinde că a avut un accident în urma căruia a rămas ‘imobilizată’ în scaun cu rotile. Practică cerșetoria în România motivând că are nevoie de bani pentru operație. Este și însărcinată. Nu deține documente care să ateste o leziune a coloanei sau alte leziuni. “S-a vindecat” în mod miraculos în urma transportării cu ambulanța la UPU BN, pe care a solicitat-o personal !

Mulți dintre voi ați întâlnit-o în zonele comerciale de pe Calea Moldovei, Dedeman sau în împrejurimile lăcașurilor de cult.

La cerșit o duce un bărbat, despre care ea pretinde ca este fratele ei. O lasă dimineața și o preia seara. Masina cu care este transportată? Un SUV pe care mulți dintre noi nu ni-l permitem….

Femeia trebuia să părăsească România la data de 27.06.2023, conform autorităților române, data la care i-a încetat dreptul de şedere în România stabilit prin viză”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Potrivit sursei citate, Biroul pentru Imigrări al Județului Maramureș a emis în 24.10.2023, pe numele femeii, o Decizie de Returnare. Conform documentului, termenul limită de părăsire a României este 07.11.2023.

„Colegii noștri au identificat-o în dimineața zilei de 29 octombrie în fața bisericii din Piața Unirii. A fost preluată și adusă la sediul nostru. Nu a putut face dovada provenienței sumei de bani pe care o avea în cutia pe care o folosea la cerșit, fapt pentru care în baza legii 61/1991 s-a procedat la confiscare a banilor, în sumă de 347,20 lei. Au fost depuși astăzi la Trezoreria Bistrița, într-un cont de venituri la bugetul statului”, mai precizează Poliția Locală Bistrița.

“Fratele” Anghelinei a fost depistat și el ieri și prezentat la Oficiul Român pentru Imigrări BN. Pe numele lui a fost emisă o Decizie de Returnare, acesta fiind obligat să părăsească România în termen de maxim 15 zile.

„Atenție cui oferiți bani din milă! De cele mai multe ori nimic nu este așa cum pare…”, mai avertizează polițiștii locali bistrițeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.