Preoţii italieni au demarat o iniţiativă menită să convingă tinerii să renunţe la mesajele telefonice în decursul Postului Paştelui sau măcar în zilele de vineri de până la Sfintele Paşti.

 

Episcopul din Modena, în nordul Italiei, le-a recomandat tinerilor din dioceza lui să nu mai trimită SMS-uri în zilele de vineri din postul Paştelui, pentru a se detoxifica de lumea virtuală şi a se răgăsi pe sine.

Alţii preoţi sunt de părere că oamenii ar trebui să facă sacrificiul suprem şi să renunţe la TV, iPod-uri sau retelele de socializare precum Facebook sau Twitter.

Patriarhia din Veneţia le-a cerut creştinilor să bea până la Paşte apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată, pentru a respecta mediul. Au existat feţe bisericeşti care au cerut credincioşilor să renunţe să mai circule cu maşina personală, pe timpul postului, în fiecare duminică şi să lupte împotriva oricărei forme de risipă.

Italienii trimit, în medie, câte două mesaje pe zi, respectiv peste 50 de mesaje pe lună, aflandu-se pe locul doi în Europa, după Marea Britanie.

 

Delia Hriţuleac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here