Patronii grupului de firme Filadelfia din Bistrița au fost trimiși în judecată zilele trecute de procurorii DIICOT Alba. Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Alba. 

După mai bine de 6 ani de anchetă, Ioan Eugen Sighiartău, Gavril Sighiartău, Gelu Petrică Sighiartău, Gavril Sighiartău jr., Tabita Mihaela Ani, Leia Eugenia Coman, toți asociați în grupul de firme Filadelfia, precum și Ionela Cristina Sighiartău au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba, pentru constituire de grup infracțional organizat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 2 iulie, și urmează să fie verificat în camera preliminară.

Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Direcția Generală Juridică s-au constituit părți civile în acest proces. Tabita Tour SRL, Filadelfia SRL și Plus Filadelfia Autoservice, firme care fac parte din grupul Filadelfia, sunt părți responsabile civilmente.

Compania bistriţeană  a fost monitorizată de mai mulți ani de procurorii DIICOT Alba, asupra acesteia planând suspiciuni de trafic de minori, dar mai ales de evaziune fiscală. 

În septembrie 2013, procurorii DIICOT Alba au descins la Bistrița și au efectuat o serie de percheziții la sediul firmei de transport bistriţene Filadelfia, dar şi la domiciliile administratorilor acesteia, Gavril Sighiartău şi Ioan Eugen Sighiartău. 

Scandalul a izbucnit însă șapte luni mai devreme, în martie 2013, când directorul de vânzări pe zona sud al societăţii Tabita Tour, care face parte din grupul Filadelfia, Romulus Dumitrescu, din Vâlcea, a fost arestat preventiv la propunerea DIICOT Alba Iulia pentru trafic de minori. În acelaşi dosar a mai fost arestat preventiv Mihai Claudiu Uveges din Braşov, şofer la aceeaşi firmă. Un alt inculpat, şofer şi el, a fost cercetat în libertate după ce a fost de acord să coopereze cu anchetatorii. O a treia persoană arestată a fost o femeie din Galaţi, Luminiţa Magheru, în timp ce mama acesteia – Viorica Vieru, în vârstă de 71 de ani la acea vreme, a fost cercetată în libertate. Romulus Dumitrescu, Mihai Claudiu Uveges, Luminiţa Magheru şi Viorica Vieru au fost acuzaţi și anchetați pentru că ar fi racolat minore şi le-ar fi transportat în Spania, în scopul practicării prostituţiei.

În 2014, Romulus Dumitrescu, Mihai Claudiu Uveges, Victoria Vieru și Luminița Magheru au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba, pentru trafic de minori. Doi ani mai târziu, Romulus Dumitrescu și Mihai Claudiu Uveges au fost achitați, în timp ce Luminița Magheru a fost condamnată definitiv la 10 ani de închisoare, iar Viorica Vieru a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Revenind la compania bistrițeană, după descinderile de la sediile din Bistrița și Șintereag, procurorii DIICOT Alba au solictat judecătorilor de la Tribunalul Alba arestarea preventivă a lui Ioan Eugen Sighiartău, Gavril Sighiartău, solicitare care a fost respinsă. 

Aceiași procurori au încercat să îl trimită după gratii pe Ioan Eugen Sighiartău și în 2016, însă cererea de arestare preventivă a fost respinsă de magistrații Tribunalului Alba.

5 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi. Din articol se intelege clar cine se face vinovat de presupusul „trafic de minori in vederea prostitutiei”. Din Vilcea (sic) din Galati au fost total alte nume mentionate, nicidecum Sighiartau.
    Mai repede suna a motiv politic, o razbunare perfida, avind in vedere ca deputatul Sighiartau are destui inamici.

  2. Paza buna scapă primejdia rea; tau tradus in termeni de transport:
    actele de parcurs etc, intocmite dupa lege, n-ar trebui sa rezulte probleme de nici un fel. Orice minor, bănuiesc ca necesita semnătura/aprobul părinților. In caz de derapaj comunisto-șantajist se poate continua la CEDO. Cât despre Sigartău in politica, e destul de începător chiar firav ca sa pună probleme greilor, ca doar e plină România de PNL-isti avuți. Doamne ajuta la mai bine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.