Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției de sculptură INWARD realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul partenerilor Restaurant Rod Cluj-Napoca și Asociaţia „Grigore Moisil” Bistrița. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18.00, la Muzeul Bistrița.

În opinia istoricului de artă Vasile Duda -„Florin Tamba face parte din categoria sculptorilor capabili să producă un iconis, să creeze forme vizuale cu semnificație, cu sens și energie estetică. Se strecoară o linie clasicizantă în univesul artei sale, o viziune admirativă a femininului ce descinde, prin continuitate, din proporția și suplețea formelor lui Praxiteles, până la cele ale lui Modigliani și Cindy Sherman. O tehnică asumată după modelul marilor maeștri și o atitudine constructivă a frumosului se manifestă ca o eliberare din capsula gândurilor nerostite și ne destăinuie o viziune originală, o remaniere a umanismului contemporan…”

Florin Tamba este originar din Sălaj. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău (2004-2008) și le-a continuat la Universitatea de Artă și Design, Secția Sculptură, Cluj-Napoca (2008-2011). Tot aici a urmat și studii universitare de master, la Facultatea de arte plastice, Secția Sculptură. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Cluj-Bistrița.

Simpozioane

2012 – Tabara de creație FringeStone Mănăstirea Muntele Rece din comuna Măguri-Răcătău, sculptură în piatră;

2012 – Tabara de sculptură Arsenal Park, Orăștie.

Expozitii

2021 – Expoziție personală „wordrobe”, Institutul Cultural Francez Cluj-Napoca;

2016 – „Corpus”, Expoziție colectivă Galeria 45, Cluj-Napoca;

2015 – “Vârsta de Bronz”, Muzeul de Arta, Cluj-Napoca;

2014 – Se întâmplă acum! Expoziție de sculptură și instalație, B-dul Eroilor, Cluj-Napoca;

2013 – „Loading Boema 5%” Casa Boema, Cluj-Napoca;

2013 – „Vârsta de Bronz”, Muzeul de Arta, Cluj-Napoca;

2012 – „I think I can, I think I can” Galeria Casa Matei, Cluj-Napoca, Cluj;

2011 – „Vârsta de Bronz”, Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, Cluj.

Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost – Femeia. Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate…” (Florin Tamba)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.