În dosarul în care Petrică Bolfă a fost judecat pentru evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani și înșelăciune, instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud a pronunțat prima sentință.  Năsăudeanul a primit ani grei de închisoare, dar este obligat și la plata unor despăgubiri uriașe.

Instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud a pronunțat, joi, după două amânări, sentința pe fond în dosarul în care omul de afaceri năsăudean Petrică Bolfă a fost inculpat în 2015 pentru evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani și înșelăciune.

Acesta a primit 8 ani şi 7 luni închisoare, cu executare. Totodată, el este obligat să plătească peste un milion și jumătate de lei, plus dobânda la zi, cu titlu de despăgubiri civile, prejudiciul adus statului, dar și cheltuieli judiciare.


„Condamnă pe inculpatul B. P. la pedepsele de:

-1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune prev. de art.244 al.1 Cod penal;

– 7 ani şi 3 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 al.1 lit.a,b,d,g Cod penal pe o durată de 3 ani pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prev. de art.9 alin.1 lit.b, al.2 din Legea nr.241/2005 cu aplic.art.35 al.1 Cod penal, art.5 Cod penal;

– 3 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 al.1 lit.a,b,d,g Cod penal pe o durată de 1 an, pentru comiterea infracţiunii de delapidare prev. de art.295 Cod penal, art.35 al.1 Cod penal, art.5 Cod penal.

În baza art.16 al.1 lit.a rap. la art.396 al.5 Cod procedură penală achită pe inculpatul B P de sub învinuirea comiterii infracţiunii de spălare de bani prev. de art.29 alin.1 lit.b din Legea nr.656/2002 cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal.

Constată că infracţiunile pentru care a fost condamnat inculpatul se află în concurs real, prev. de art.38 al.1 Cod penal, iar în baza art.39 al.1.lit b Cod penal contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 7 ani şi 3 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 al.1 lit.a,b,d,g Cod penal pe o durată de 3 ani, sporită cu 1 an şi 4 luni închisoare, în total 8 ani şi 7 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art.66 al.1 lit.a,b,d,g Cod penal pe o durată de 3 ani. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit.a,b,d,g Cod penal (rap. la art.65 al.1 Cod penal), ca pedeapsă accesorie.

Deduce din pedeapsa aplicată perioada executată (reţinere, arest preventiv şi arest la domiciliu), de la data de 12.11.2015 la data de 31.08.2017.

Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Statul Român-prin ANAF suma de 915.562,74 lei şi accesoriile la această sumă, calculate de la data săvârşirii faptei (6.04.2013) şi până la data achitării prejudiciului, cu titlu de despăgubiri civile.

Respinge cererea formulată de partea civilă S R-prin A împotriva părţii responsabile civilmente Sc”E”SRL N ca fiind neîntemeiată.

Menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa procurorului din data de 14.12.2015, asupra bunurilor inculpatului, până la concurenţa sumei datorate părţii civile S R-prin A, cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Sc”E”SRL N suma de 219.090 lei şi dobânda legală la această sumă, calculată începând cu luna iunie 2013 şi până la data achitării debitului principal, cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă pe inculpat să plătească părţii civile T D suma de 219.090 lei şi dobânda legală la această sumă, calculată începând cu data de 23.04.2015 şi până la data achitării debitului principal, cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cheltuielile judiciare aferente soluţiei de achitare, pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani prev. de art. 29 alin.1 lit.b din Legea nr.656/2002 rămân în sarcina statului.

Obligă pe inculpat să plătească expertei P M suma de 4800 lei cu titlu de diferenţă onorariu expert. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile T D suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Sc”E”SRL N suma de 14.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Conform disp. art.7,21 din Legea 26/1990, dispune comunicarea hotărârii, la data rămânerii definitive, către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, şi comunicarea hotărârii, la data rămânerii definitive, către cazierul fiscal”, este sentința pronunțată joi de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Sentința nu este defintivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la comunicare.

1 COMENTARIU

  1. Ma io deja m-am saturat de ” moaca ” lu ” smecherul ” … asta ! Ce-l mai tot afisati aici ?! La puscarie cu el si cu toti ca el !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.