sursa foto: Facebook Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac anunţă un ajutor de la Uniunea Europeană de peste 1,5 miliarde de euro pentru combaterea abandonului şcolar. El arată că, într-un răspuns al Comisiei Europene, se precizează că România a primit deja granturi pentru 1400 de şcoli pentru a reduce părăsirea timpurie a şcolii, iar din Fondul Social European se vor aloca 500 de milioane de euro. În plus, România va mai primi peste 950 de milioane de euro, bani destinaţi infrastructurii şcolare, cu prioritate pentru instituţiile de învăţământ cu un grad ridicat de abandon şcolar.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

”Peste 1,5 mliarde de euro pentru a combate abandonul şcolar. În ultimele zile, s-au purtat dezbateri intense cu privire la riscurile la care sunt expuşi adolescenţii din România. Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul şcolar. Suntem ţara cu cea mai mare rată a abandonului şcolar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învăţământul”, scrie liderul PMP pe Facebook.

Eugen Tomac arată că în România, combaterea abandonului şcolar a rămas doar o lozincă.

”Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită ţara noastră pentru a stopa acest fenomen. Combaterea părăsirii timpurii a şcolii nu se poate face fără bani. Iată ce ne spune Uniunea Europeană: Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, mi-a comunicat următoarele detalii pe care le prezint succint: România a primit deja granturi pentru 1400 de şcoli pentru a reduce părăsirea timpurie a şcolii. Acum urmează selecţia de noi proiecte prin PNRRR pentru a sprijini învăţământul românesc în reducerea abandonului şcolar. Astfel, din Fondul Social European se vor aloca 500 de milioane de euro. Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului şcolar şi integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii”, anunţă europarlamentarul PMP.

Eugen Tomac mai subliniază că România va mai primi peste 950 de milioane de euro, bani care vor vor fi destinaţi infrastructurii şcolare, cu prioritate pentru instituţiile de învăţământ cu un grad ridicat de abandon şcolar.

”Voi monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, voi vizita şcoli şi licee, voi discuta cu elevi şi profesori, cu autorităţi locale şi centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanţare, ci şi de implementarea lor eficientă. Situaţia din învăţământ trebuie să ne preocupe zi de zi, deoarece viitorul României depinde de şcoala de azi”, spune Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.