Proiectul privind reabilitarea și modernizarea fostei clădiri a Tribunalului Bistrița-Năsăud și transformarea acestui imobil într-un centru educațional este în desfășurare, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Lucrările ar urma să fie finalizate anul viitor.

”În noiembrie 2021, extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca va fi în casă nouă și își va deschide porțile pentru studenții pasionați de tehnologie, cercetare, dezvoltare și inovare. După finalizarea proiectului, în 4 ani, 1.030 studenți și 103 cadre didactice vor beneficia de o infrastructură educațională nouă, iar tinerii din județul nostru vor putea să se dezvolte educațional în Bistrița-Năsăud”, a anunțat Emil Radu Moldovan.

Mai mult, studenții bistrițeni vor avea la dispoziție trei laboratoare cu tehnologie ultraperformantă, acestea urmând să fie dotate cu: roboți pe șenile, kituri de asamblare roboți (cu motoare și senzori de obstacole),robot industrial tip păianjăn, roboți cu senzori de reflexie, robot industrial multi-articulație, aparatură de cercetare medicală, robot de masă flexibil. Specializările (licență/master) la care se vor putea înscrie sunt: Inginerie economică industrială, Producție digitală, Robotică, Inginerie medicală, Inginerie și managementul calității.

Contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii fostului Tribunal a fost semnat în toamna anului 2018, valoarea totală a investiției ridicându-se la 10,8 milioane lei, aceasta fiind susținută din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here