Bistrița-Năsăud este județul unde castelele își deschid porțile, spune Emil Radu Moldovan – candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dacă va reuși să obțină un nou mandat la conducerea județului, social democratul susține că va continua investițiile pentru restaurarea castelelor.

Strămoșii noștri ne-au lăsat o zestre valoroasă, iar nouă ne revine datoria să o protejăm, să o purtăm în suflet și să o ducem mai departe. Avem în grijă castele cărora le redăm strălucirea și le deschidem larg porțile”, spune Moldovan.

Potrivit candidatului, în acest moment sunt în lucru două proiecte importante din acest punct de vedere:

  • Reabilitarea și restaurarea castelului Teleki din localitatea Posmuș, comuna Șieu, păstrând valorificând patrimoniul cultural al județului. Acesta va găzdui un centru cultural, va fi digitalizat și inclus în circuitul turistic. Odată deschis publicului larg și turiștilor, monumentul istoric va impulsiona și dezvoltarea locală din punct de vedere economic.
  • Punerea în siguranță, urmată de restaurarea Castelului Teleki din localitatea Comlod, monument istoric de importanță națională.

”Județul nostru s-a dezvoltat, dar continuă să crească, prin oameni, grijă, viziune, valorificarea și promovarea a tot ce are mai bun și mai frumos. Continuăm munca, din respect pentru oameni, de drag de Bistrița-Năsăud”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Gazeta de Media – portal Gazeta de Bistrița, CUI mandatar financiar județean: 21200019.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here