Anunţul că Jeff Bezos (Amazon) va călători în spaţiu cu primul echipaj al companiei Blue Origin scoate în evidenţă obsesia pe care unii miliardari o au de a porni în cucerirea spaţiului, o idee împărtăşită şi de Elon Musk (Tesla) sau de Richard Branson (Virgin).

Cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, a dezvăluit pe contul său de Instagram – la 15 zile după ce anunţase că renunţă la postul său de consilier delegat al Amazon – că va pleca în spaţiu pe 20 iulie împreună cu fratele său, Mark, şi o a treia persoană care va cumpăra locul prin licitaţie.

Va fi vorba de primul zbor comercial al companiei aerospaţiale pe care el însuşi a înfiinţat-o în septembrie 2000 – la şase ani după crearea Amazon – iar miliardarul american a explicat că încă de la cinci a visat să călătorească în spaţiu, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Pasiunea lui Bezos pentru spaţiu este împărtăşită şi de Elon Musk, care, deşi este cunoscut pe plan internaţional pentru compania sa de construcţie de automobile electrice Tesla, a fondat anterior SpaceX, o companie privată ce are un contract cu NASA şi care anul trecut a transportat deja astronauţi în spaţiu.

Miliardarul sud-african care locuieşte în Texas este convins că viitorul omenirii este în afara Terrei şi că specia noastră va migra în spaţiu, după ce se va produce o extincţie masivă.

„Alternativa este de a deveni o civilizaţie care să plece în spaţiu şi o specie care să trăiască pe diferite planete. Sper că sunteţi de acord cu mine că este metoda corectă de a proceda”, a spus Musk la o conferinţă desfăşurată în 2016 în Mexic.

Miliardarul şi-a exprimat totodată dorinţa de a întemeia un oraş pe Marte cu un milion de locuitori până în 2050, iar SpaceX lucrează deja la un prototip de aeronavă pentru a-i putea transporta pe viitorii „marţieni” în cosmos.

Mai multe, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.