Sursa foto: Cotidianul.ro

După ce Guvernul a decis eliminarea compensării prețului la carburant, prețul la benzină și motorină a crescut, în ultima lună, cu aproape 7,5% și 6,4%. În Bucureşti, un litru de benzină standard costă, în medie, 6,5 lei, iar un litru de motorină, 7,65.

Cu toate acestea, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină.

În acelaşi timp, ţara noastră este situată pe locul trei între statele Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la motorină, după Bulgaria şi Malta.

Șoferii se plâng de un preț ridicat la pompă

De la 1 ianuarie, Guvernul a eliminat compensarea de 50 de bani la prețul carburantului. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că măsura va fi reintrodusă dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a românilor.

„Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte. Iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună. Preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona”, a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Iohannis, omul căruia nu-i pasă deloc de lucrurile pe care le clama în trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.