În urmă cu treisprezece ani o intervenție a poliției în comunitatea de Romi de la Pata Rât a produs un scandal care abia acum s-a terminat. Într-o intervenție din anul 2005 polițiștii au folosit forță excesivă și nejustificată într-o intervenție la Pata Rât, făcând trei victime. Victimele abuzului au dat în judecată polițiștii și jandarmii implicați în intervenție, acuzându-i de violență verbală, asalt, amenințare și distrugere prin ardere. Curțile de judecată din România au respins cazul, însă CEDO a făcut dreptate. România va trebui să plătească câte 14.800 euro pentru două dintre cele trei persoane parte din proces.


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Nimeni, nicaieri, nu se „pleaca ” asupra acestei etnii sarace , cu mentalitati primitive, invechite, a carui psihic , traditii, obiceiuri si mod de a fi fi si trai, nu este compatibil absolut deloc cu noi europenii si toata lumea crede ca azvarlindu-le periodic cate un ” banutz sau colt de pita ” … rezolva problema .
    Exista in Romania si in toata acesta Europa… destul „pamant ” lasat „pustiu si vraistite ” … in paragina, care ar putea fi inventariat, luat in proprietatea publica , facut pe el bolcuri sociale, in care sa fie mutata toata aceasta etnie care nu are nici o casa ori proprietate sau loc de munca, sa li se dea terenuri ( fortzat daca ei nu vor ) si obligati sa stea acolo, sa traiasca si sa munceasca ( ori sa munceasca si sa traiasca… ) exact cum fac si tzaranii nostri de pe la sate, care isi cultiva terenurile, fac productie agricola, tin animale de casa si cumpara de la stat doar strictul necesar ce nu pot ei produce .
    De ce nu se poate face acest lucru si pentru aceasta categorie de persoane ? Veti spune ca sunt puturosi, ca nu le place sa munceasca deloc, ca sunt invatzati sa doarma prin ghetouri si gunoaie, sa cerseasca si sa stea puturosi cu mana intinsa la ” pomana statului ” … dar „punand putin bota pe ei „… sa ma exprim mai plastic, monitorizati si tinuti sub ” papuc ” … sunt convins ca se vor gasi solutii de a-i ajuta sa devina si ei un popor daca nu civilizat si educat, macar cat de cat acceptat in aceasta „lume ” total diferita de ei .
    Ar mai fi o varianta, adica sa se duca tratative, sa fie re… sau primiti inapoi in tzarile de unde acestia au provenit si unde ar fi in „mijlocul ” civilizatiilor acestora , la fel ca ei din toate p.d.v.
    Nu doar Romania nu-i ajuta ci… efectiv nici o tzara din aceasta „lume dezlantuita ” , orice nume ” acoperit ” li s-ar da ( rr.omi, git.anos, gi.psi, ori tzi.goi.ner… sau mai stiu eu cum … ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.