Un bărbat din comuna Budacu de Jos a fost reținut pentru 24 de ore din cauză că și-a bătut fiica în vârstă de 13 ani. Copila, care se află în plasament într-o casă de tip familial din subordinea DGASPC Bistrița-Năsăud, era în grija tatălui pentru circa trei săptămâni, perioadă în care a avut loc agresiunea. Bărbatul nu s-a limitat doar la bătaia aplicată fetiței, acesta agresându-și și concubina.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus, luni, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 39 ani, din Budacu de Jos, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului și violență în familie. Acesta a fost depistat pe raza municipiului Bistrița de un echipaj de la Biroul de Ordine Publică.

În fapt, în perioada 22 iunie-9 iulie a.c., bărbatul ar fi primit-o în grijă pe fiica lui în vârstă de 13 ani, aflată în plasament la o casă de tip familial, iar ulterior, la solicitarea DGASPC Bistrița-Năsăud a refuzat să ducă înapoi. Mai mult, în această perioadă, bărbatul a agresat-o, provocându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 5 iulie a.c., în urma unor discuții în contradictoriu, bărbatul și-ar fi agresat concubina. După comiterea faptelor, acesta a plecat în străinătate„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Marți 10 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă, care însă a fost respinsă de magistrați, aceștia considerând că este suficientă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este defintivă și a fost contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, urmând a fi propusă luarea unei măsuri preventive.

1 COMENTARIU

 1. Sunt multe ” considerente ” pentru care judecatorii cat pot, NU BAGA PO.PU.LI.MEA LA PARNAIE .
  -Odata ca acolo sunt tinutzi pe banii nostri publici … ,
  -apoi actualmente in puscarii exista o aglomeratie de nedescris, unde stau claie peste gramada , in puscarie fiind mult mai bine decat ” afara ” …
  -apoi lasandu-l pe ” b.ou ” acasa… poate exista premise de indreptare si resocializare cu familia sa… si nu va lasa copilul fara ” tata ” …
  – si cate altele …
  fara sa ne mai gandim si la ” idei marsave… ” ca ci.o.mar.lanul in cauza este mult prea sarac sa ne dea de gandit la astfel de idei … ( stiti voi care ) .
  Una peste alta, cu adevarat, justitia in general, ” tine cu infractorii ” … si v-am aratat doar cateva dintre aceste considerente ” nationale ” … Dureros este ca nici procurorii si nici judecatorii, efectiv NU FAC NICI UN FEL DE COMENTARII SI NU DAU ABSOLUT NICI UN FEL DE EXPLICATII CITITORILOR DE CE PROCEDEAZA ASTFEL si astfel induc la comentarii foarte negative la adresa lor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here