În virtutea dreptului la replică, privitor la articolul din Gazeta de Bistrița, apărut în data de 03 iunie a.c., intitulat ” Licitația pentru pubele de colectarea deșeurilor de hîrtie în AER”, Societatea Europlast Romania SRL dorește să facă următoarele precizări:

 1. RAL GZ 951 este o marcă de calitate aparținând Institutului German al Calității care conferă certificări pentru peste 16.000 companii din toată lumea din 6 domenii de activitate. Din acest punct de vedere, intenția Conililului Județean Bistrița Năsăud de a solicita ofertanților certificarea la această marcă de calitate, lucru permis de legislația europeană si națională, este salutar. Rezistența și durabilitatea pubelelor trebuie să fie o preocupare a achizitorului, în contextul eficienței folosirii fondurilor publice și pentru a proteja interesul cetățenilor, în calitatea lor de beneficiari ai acestui proiect.
 2. Afirmația Societății Inoveco SRL că piața ofertanților s-ar fi restrîns prin includerea în documentație a unei asemenea prevederi este infirmată de licitația organizată anul trecut de CJ Bistrița Năsăud pentru achiziția de pubele de colectare a deșeurilor de plastic/metal, hârtie și deșeuri biodegradabile, unde au fost prezente un număr de 5 companii ofertante, printre care și societatea Inoveco SA , cu un produs certificat RAL GZ 951! În acest context, este cel puțin stranie această schimbare de atitudine a respectivei firme care, odată înțelege rolul acestei prevederi din Caietul de Sarcini, iar la mai puțin de 1 an îl critică vehement, pozând, conform acestui articol, în unicul apărator al legalității și echității și indicând un singur posibil căștigător.
 3. Pentru restabilirea adevărului, afirmăm că un numar de 9 producători din Germania, Franța, Norvegia si Austria au obținut această prestigioasă distincție, ceea ce invalidează afirmația de restrangere a concurenței la o singură firmă! În fapt, această cerința ar fi canalizat concurența spre achizitia de produse de înaltă calitate, cu o durată lungă de viață.
  Accesand link-ul afisat mai jos, se poate observa toti producătorii de pubele pentru colectarea deșeurilor certificați RAL.
  https://www.ggawb.de/guetezeichen/verliehene-guetezeichen/
 4. Trimiterea din titlul aritcolului că licitația ar fi ”în aer” din cauza introducerii unei asemenea cerințe sunt total neadevărate, zilele acestea Consiliul Județean este pe cale să încheie un act adițional la contractul de finanțare cu Ministerul Investițiilor și
  Proiectelor Europene, care să îi permită atragerea fondurilor în noul exercițiu financiar al UE 2021-2027. Imediat după acest important demers, suntem siguri că licitația va fi relansată în cel mai scurt timp.
 5. Demersurile firmei Inoveco SRL, inclusiv prublicarea articolului incriminat, au doar rolul de pune presiune pe echipa CJ Bistrița Năsăud, de a încerca să intimideze comisia de evaluare și de încerca să își creeze un ascenedent la o viitoare licitație de acest gen.
 6. Precizările legate de persoana administratorului firmei Europlast Romania SRL sunt lipsite de orice substrat sau trimitere în acest articol, de aceea, pentru o corectă înțelegere a structurii acționariatului, facem precizarea că societatea Europlast Romania este deținută 100% de firma Europlast Kunstoff BehaelterIndustrie din Austria. În acest context, mențiunile legate de soția adminstratorului, care nu are și nu
  a avut vreodată nicio atribuție în cadrul firmei noastre, sunt lipsite de relevanță și tendențioase, ele facând parte din arsenalul de insinuări ale ofertantului perdant în urmă cu 1 an la acestă licitație.
 7. Cu trimitere la redacția acestei gazete, pentru o informare obiectivă a publicului cititor, ar fi fost utilă solicitarea unui punct de vedere anterior publicării acestui articol, înă, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. De aceea, acest articol pare, mai degrabă, un
  adevertorial al firmei Inoveco SRL.
  În încheiere, sperăm ca autorii articolului criticat de noi să urmărească până la capăt această licitatie și să-și informeze cu toată deontologia publicul cititor despre achizițiile publice din județ.
  Europlast România
  Administrator – Ghețe Marius Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.