Trei societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, Suceava și Cluj au, începând de marți,  dosare penale, după ce au fost descoperite că au exploatat ilegal nisip și pietriș de pe malurile râului Someș. 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, specialiști din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Bistrița-Năsăud, specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Compartimentul de Inspecție Teritorială Bistrița, specialiști din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud au acționat în comun, marți, 16 aprilie,  pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul agregatelor minerale pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Cu această ocazie au fost efectuate controale de specialitate la mai mulți operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență„, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Astfel, arată sursa citată, pe raza comunei Nimigea, între localitățile Florești și Mogoșeni, în zona adiacentă a drumului județean 172, pe malul stâng al râului Someșul Mare, au fost depistate două utilaje care exploatau nisip și pietriș (activități miniere) fără a deține permis sau licență. Fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că utilajele aparțin unei societăți comerciale din Rodna.

De asemenea, în vecinătatea pârâului Bratoșa, au fost depistate alte două utilaje, care aparțin unei societăți din Suceava, în timp ce exploatau nisip și pietriș fără a deține permis sau licență, precum și mai multe camioane care transportau balast pentru respectiva societate.

Firma din Rodna și cea din județul Suceava nu sunt singurele luate în vizor de oamenii legii,  ci și o firmă din județul Cluj. Astfel, în cursul lunii aprilie, ca urmarea a a unor verificări efectuate pe raza comunei Nimigea, polițiștii au constatat faptul că, în zona adiacentă a drumului județean 172, reprezentanții unei societăți comerciale din Cluj au efectuat lucrări de exploatare a nisipului și pietrișului, fără a deține permis sau licență.

1 COMENTARIU

  1. Si daca ar avea permis sau licenta stricaciunile de mediu in SIT NATURA 2000 nu ar fi la fel ? Institutiile trebuie odata sa sene scape de acesti distrugatori ai mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.