Procesul electoral a fost suspendat o perioadă de timp într-o secție de votare din Maieru, unde locțiitorul președintelui secției de votare ar fi dat, către două persoane diferite, câte două buletine de vot pentru alegerea primarului.

”Un consilier local al unui partid politic a depus o sesizare cu privire la faptul că, la o secție de votare, locțiitorul vicepreședintelui secției de votare ar fi dat în decursul acestei zile, către 2 persoane diferite, câte 2 buletine de vot pentru alegerea primarului. A fost suspendat procesul electoral pentru numărarea buletinelor de vot și pentru a se putea stabili dacă buletinele de vot au fost introduse în urna sau nu, iar ulterior a fost reluat procesul de votare la secție. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de fraudă la vot”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit judecătorului Mugurel Boțu, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud, procesul electoral a fost întrerupt preț de câteva minute la Secția de votare nr. 173 din Maieru, în urma unei sesizări. Au fost numărate toate buletinele de vot nefolosite până la acea oră, constatându-se că lipsesc 5 buletine de vot, și anume unul pentru consiliul local, două pentru primar și două pentru Consiliul Județean. Este vorba fie de neatenție la înmânarea buletinelor de vot către alegători, fie la numărarea totalul de buletine de vot.

Probleme au fost și la Sângeorz Băi, unde la o secție de votare din Cormaia în urne au ajuns și buletine de vot fără ștampila de control. În acest caz, a fost sesizată Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a lua măsuri cu privire la membrii secției de votare.

O altă sesizare a venit din comuna Dumitriţa, unde mai multe persoane ar fi transportat cu mașinile oameni la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.