Omul de afaceri Dorel Oltean este cel care va intra, din partea ALDE Bistriţa-Năsăud, în cursa electorală de anul viitor pentru fotoliul de primar al oraşului Năsăud.

 

Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele ALDE BN, Dorin Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă, care îl consideră pe Dorel Oltean cel mai bine plasat dintre membrii partidului la nivelul organizaţiei locale năsăudene pentru această funcţie.

Aşa cum îl ştie toată lumea ca om harnic, serios, gospodar, onest şi de cuvânt, nu ar fi nicio surpriză să fie ales primar al acestui oraş încărcat de istorie şi cultură„, a punctat Dorin Popescu.

Noi întotdeauna am avut, recunoaştem, probleme la Năsăud. Este un oraş cu un specific deosebit, un oraş încărcat de istorie, un oraş încărcat de realizări culturale excepţionale şi cu atât mai mult cu cât aici a fost o dominaţie de peste două decenii a unora care din păcate sau din fericire devin încet-încet istorie. Suntem convinşi că Dorel Oltean va câştiga această luptă şi ALDE va avea primar în Năsăud„, a mai adăugat liderul ALDE BN.

 

După trei ani şi jumătate de activitate politică pe partea stângă a eşichierului politic, Dorel Oltean a decis cu puţin timp în urmă să treacă de cealaltă parte. Motivaţia acestuia este nemulţumirea faţă de modul în care se cheltuieşte banul public, dar şi proasta comunicare pe care actuala administraţie o are cu cetăţenii oraşului.

 

Am o activitate în domeniu privat de 22 de ani, o societate comercială de producţie în domeniul prelucrării maselor plastice. Eu cred că  Năsăudul merită mult mai mult. Cei care ajung în funcţii trebuie să fie mult mai uşor abordabili, să coboare mult mai mult la nivelul cetăţeanului. Sper ca prin muncă, cinste şi corectitudine să câştig Primăria oraşului Năsăud, cu o listă de consilieri credibili. Sper să scoatem un scor bun.

De obicei, omul sfinţeşte locul, iar eu acolo unde am fost am lăsat un loc de bună ziua, sunt un om de cuvânt dacă am promis ceva. Da e da, nu e nu. Majoritatea năsăudenilor mă cunosc, de 54 de ani sunt din oraşul acesta. Am demonstrat ceva, la un moment am avut peste 100 de angajaţi. 

Sunt multe lucruri de făcut în oraş, nu doar proiectele mari sunt importante pentru oameni, sunt şi cele care la o primă vedere par minore. Trebuie să ne aplecăm mai mult la cetăţean şi să stăm mai mult de vorbă cu el. 

Cred că se pot realiza multe lucruri cu bani mai puţini. Trebuie să fim mai atenţi cu banii cetăţenilor. Fiind şi consilier local, de multe ori m-am opus la finanţarea şi atribuirea directă a unor lucrări care s-au executat în oraş pe bani prea mulţi. De exemplu, cu banii cheltuiţi pe un metru pătrat de trotuar se puteau face unul şi jumătate sau chiar doi. Asta pe mine m-a deranjat foarte tare. Eu cred că şi la stat, ca şi la privat, trebuie să ne intereseze mult mai mult chestiile de amănunt care, adunate, ajung la o sumă. Dacă voi ajunge primar, în primul rând voi milita pentru cheltuirea eficientă a banilor publici. Sunt ferm convins că se pot realiza investiţii edilitare serioase cu bani mai puţini„, a spus Dorel Oltean.

Organizaţia locală ALDE Năsăud a fost închegată cu doar o lună în urmă, însă la acest moment numără 100 de membri.

 

 

6 COMENTARII

  1. Intrebarea mea pentru dl. Oltean este : Daca are fabrica de mase plastice, de ce vrea sa fie primar? Oare se merita sa se coboare la un salariu umil de vreo 3000 lei? Presupun ca firma dumnealui ii face mai multi bani. Sau este cumva vorba de alte interese legate de licitatiile pentru lucrarile pe bani publici? Poate vrea si dumnealui o parte. Asta ca sa nu aduc vorba de piata din Nasaud, toata lumea stiind de nemultumirea domniei sale legata de faptul ca nu a primit-o in administrare acum 3 ani. Presupun ca sunt niste intrebari normale…Stima!

    • Dl Oltean Dorel nu putea sa administreze in privat piata fiind consilier local.S a opus in consiliul local pentru a muta piata peste calea ferata langa puntea de la Lusca unde detinatorul adevarat al terenului este Mircea Romocea.Dl Mihai poate va intereseaza a cui este lucrarea MHCului de la cascada si hectarul de teren de la balta Sivica.

  2. Dl Oltean Dorel nu putea sa administreze in privat piata fiind consilier local.S-a opus in consiliul local pentru a muta piata peste calea ferata langa puntea de la Lusca unde detinatorul adevarat al terenului este Mircea Romocea.Dl Mihai poate va intereseaza a cui este lucrarea MHCului de la cascada si hectarul de teren de la balta Silvica?!

  3. Mult succes dl. Oltean Dorel !!! Cu siguranta d-nu Oltean nu are nevoie de a câștiga
    Licitații pe bani publici.Ar fii cazul sa avem un primar sa facă ceva constructiv pt Năsăud! Succes maxim d-nu Oltean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.