Preşedintele american George W. Bush ar fi trebuit destituit pentru că a minţit poporul în legătură cu Irakul, a apreciat miercuri miliardarul Donald Trump, un mare susţinător al Partidului Republican.

 
Trump s-a declarat surprins că democraţii nu au demarat procedurile de destituire împotriva preşedintelui după ce au obţinut majoritatea în Congresul american, în 2006. "Ar fi fost un lucru minunat", a declarat magnatul imobiliar, care nu îi iartă preşedintelui pretextele avansate pentru a justifica ofensiva din Irak din 2003. "A minţit. Ne-a dus în război în baza unor minciuni", a declarat Trump, în vârstă de 62 de ani. El a făcut comparaţie cu scandalul Monica Lewinsky, în care a fost implicat predecesorul lui Bush, Bill Clinton, în 1999.
"Uitaţi câte probleme a avut Bill Clinton pentru un lucru fără importanţă. Au încercat să îl destituie, ceea ce a fost ridicol", a explicat Trump.
"Iar Bush ne-a implicat în acest război oribil cu minciuni, pretinzând că acolo există arme de distrugere în masă şi multe alte lucruri care s-au dovedit false", a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here