Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea a 2 inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia au procurat, deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), cu suma 100 lei pentru o doză.

„În sarcina unuia dintre inculpați a fost reținută și infracțiunea de viol asupra unui minor, din materialul probator administrat rezultând că în perioada aprilie-mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut în mai multe rânduri relații sexuale cu o persoană vătămată minoră, în vârsta de 14 ani.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, la una dintre adrese fiind găsită și victima minoră”, precizează DIICOT , într-un comunicat.
Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O Sălaj, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.