Doi bărbați acuzați de trafic de droguri și trafic de persoane au fost trimiși în judecată, la finele lunii septembrie, anunță procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

Prin rechizitoriul din data de 23.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane și conducere fără permis.
Anchetatorii spun că, în perioada 2020 – 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, unul dintre inculpați a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc (ecstasy) pe care le-a comercializat unor consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.
„De asemenea, cu ocazia unor evenimente private, același inculpat a oferit, cu titlul gratuit, droguri de mare risc, unora dintre participanții la aceste petreceri. În aceeași perioadă, în mod repetat, inclusiv cu ocazia unor întâlniri cu caracter privat, a comercializat sau oferit droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive.
Cel de al doilea inculpat a fost trimis în judecată pentru comercializarea/oferirea, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, de substanțe cu efect psihoactiv.
În plus, cu privire la acesta s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – decembrie 2021, a condus pe drumuri publice autoturisme fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule (33 de acte materiale), precizează procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud.
Cu privire la comiterea infracțiunii de trafic de persoane, s-a reținut că, în perioada mai – iulie 2021, ambii inculpați au obținut sume de bani din exploatarea sexuală a unei persoane vătămate, pe care au recrutat-o prin inducere în eroare (metoda loverboy) și au adăpostit-o în vederea obținerii de beneficii materiale din practicarea prostituției de către aceasta.
Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu S.C.C.O Bistrița Năsăud.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.