După aproape 24 de ore de contestații și solicitări de renumărare a voturilor, scandalul privind alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bistrița este încă departe de final. Sesizarea Partidului Național Liberal privind renumărarea voturilor a fost respinsă, potrivit unei hotărâri emise marți de Biroul Electoral Municipal (BECM). Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la afișare, drept de care PNL va uza cu siguranță.

Totodată, BECM anunță că, din oficiu, „va proceda la verificarea coincidenței dintre buletinele de vot ce conțin voturile valabil exprimate pentru candidații PSD și PNL, pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, primite de la fiecare secție de votare, cu mențiunile că procesele verbale preluate de la BESV (nr. Birou Electoral al Secției de Votare), de către BECM nr. 1 Bistrița și semnate de președintele acestuia, fără ca rezultatul constatării să aibă consecințe asupra proceselor verbale privind consemnarea rezultatului votării și a procesului verbal pentru centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor și atribuirea mandatelor pentru Primarul municipiului Bistrița„.

În măsura în care se vor constatat erori de consemnare a rezultatelor votării, în procesele verbale întocmite de BESV, care ar justifica un alt rezultat al alegerilor pentru funcția de primar, rezultatul verificării se va comunica autorităților competente pentru a lua măsurile care se impun„, mai precizează BECM în hotărâre.

VEZI MAI JOS HOTĂRÂREA BECM, ÎN INTEGRALITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.