Potrivit surselor judiciare, procurorii DNA de la serviciul militar al Direcției se află la sediul ISU Dâmbovița pentru a colecta documente legate de dosarul penal de abuz în serviciu, care a fost deschis în urma exploziilor din Crevedia.

Documentele solicitate de anchetatori se referă la structura personalului, la desemnarea funcționarilor IGSU responsabili pentru zona respectivă și obiectivele adiacente, la rapoartele elaborate de aceștia cu privire la stațiile de combustibil din zonă, la rapoartele de verificare privind autorizările PSI și alte asemenea documente.

Sursele subliniază că ancheta penală a DNA militar este în stadiul de investigare a posibilei comiterii a unor fapte care intră în competența DNA, dar încă nu s-au emis mandate de percheziție de către un judecător de drepturi și libertăți, scrie știripesurse.ro.

Oficial, DNA confirmă că două dosare penale au fost înregistrate, rezultate în urma sesizărilor din proprie inițiativă, privind comiterea de presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de beneficii necuvenite de către funcționarii publici, legate de autorizarea stației GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, unde au avut loc două explozii pe 26 august 2023. Până în prezent, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

DNA militează pentru realizarea unui cadru procedural care să permită colectarea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a comis o infracțiune penală. Nu se pot furniza informații suplimentare despre această anchetă în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Conform unor surse judiciare, procurorii militari ai DNA ar fi deschis al doilea dosar penal unde se verifică modul de funcționare al stației GPL unde a avut loc tragedia. În special, este verificat dacă existau toate autorizațiile necesare pentru funcționarea stației și dacă procedurile și normele au fost respectate.

Precedent, informații judiciare sugerau că primul dosar penal, care examina fapte de abuz în serviciu legate de explozia de sâmbătă, a fost deschis de Direcție. Se vor verifica toate documentele și acțiunile funcționarilor responsabili de incident. Acum, se analizează doar presupusele abuzuri în acest dosar, dar există posibilitatea de extindere și pentru alte presupuse infracțiuni de corupție, dacă în cursul verificărilor se vor identifica indicii și probe relevante. Primul dosar este anchetat de procurorii civili de la Direcția Națională Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.